TOP 5 virtuves dizaina tendences Aktuālie padomi

TOP 5 virtuves dizaina tendences

Svētdiena, 12 augustā, 2018

Virtuve pēdējo gadu laikā ir kļuvusi par teju nozīmīgāko un biežāk lietoto telpu mājoklī, kur ģimenes ne tikai ietur maltītes, bet arī pavada kopīgo laiku. Uzticamas iekārtas, pievilcīgs dizains un personalizēti risinājumi katra vajadzībām un gaumei ir tas, kas padarīs virtuvi par patīkamu vidi visai ģimenei.

 

Brīnišķīgu ieceru realizācija sākas ar materiālu izvēli, tāpēc virtuves mēbeļu salona “ARENS” vadītāja Indra Muižniece aicina iepazīties ar jaunākajām virtuves dizaina un funkcionalitātes tendencēm. Iedvesmojoties no Milānas izstādes "Salone del Mobile Milano 2018”, virtuves dizaina aktualitātes tika apskatītas un izmēģinātas virtuves dizaina pēcpusdienā “Nākotnes dizaina kokteilis”, kur virtuves mēbeļu salons “ARENS”, virtuves sistēmu zīmols “Franke”, virtuves tehnikas zīmols “Gaggenau” un akmens masas virtuves virsmu zīmols “Caesarstone” dalījās ar jaunumiem virtuves izgatavošanas procesā, akmens virsmu sastāviem, faktūrām un toņiem, un sadzīves tehnikas attīstības aktualitātēm. Restorāna “Viesistaba” šefpavāra Gata Grosberga vadībā notika arī maltītes pagatavošanas paraugdemonstrējums, kur gatavošanas komforts apvienojās ar patiesu eleganci.

 

1. Taustei tīkama, “sevi atjaunojoša” virtuve
Šī brīža pasaules aktualitāte virtuves dizainā ir matēti materiāli, kas pastiprinātu uzmanību izpelnījušies arī Milānas dizaina izstādes dalībnieku vidū. Šeit īpaši izceļams “Nano” materiāls, kas apvieno matēto virsmu estētisko pievilcību un augstu tehnoloģisko sniegumu. “Nano” ir patīkams taustei, taču uz tā nepaliek pirkstu nospiedumi. Tam piemīt antibakteriālas īpašības, tas ir antistatisks, kā arī izturīgs pret krasām temperatūras svārstībām – pret karstumu un aukstumu. Pateicoties jauniem tehnoloģiskajiem risinājumiem, “Nano” piemīt arī “pašatjaunošanās” īpašība, kas paver jaunu pieredzi, nesatraucoties par virsmas skrāpējumiem, jo sadzīves priekšmetu atstātās pēdas un švīkas viegli likvidējamas ar mitras salvetes un gludekļa palīdzību vien 10 sekunžu laikā. Tādējādi virtuve ilgstoši saglabās svaigu un pievilcīgu izskatu, priecējot aci un ietaupot laiku uzkopšanai.

 

2. Kvarcs – dizaina daudzveidības atslēga
Būtisku lomu individuāla virtuves dizaina izveidē šobrīd ieņem kvarcs, turklāt tas ir lieliska alternatīva granītam un citiem dabīgā akmens materiāliem. Kvarca krāsu, rakstu un apstrādes veidu daudzveidība ļauj īstenot visdažādākās dizaina ieceres, saglabājot augstu funkcionalitāti un virsmas tīrību. Kvarcs ir lielisks materiāls ne vien virtuves darba virsmām, bet arī grīdas un sienu dizainam, tādēļ ir lielisks risinājums sapņu virtuves izveidē.

 

3. Dabas iedvesmots un personalizēts dizains
Vai pastāv perfekta saderība starp ūdens maisītāju un izlietni? Jā! Ja vien augstākās klases virtuves virsmā iestrādāta nerūsējošā tērauda izlietne satiek dabas iedvesmotu ūdens maisītāju. Maisītāju topa augšgalā šobrīd ir lakoniska dizaina, taču rūpīgi pārdomāti ūdens maisītāji, kas virtuves interjeram piešķir unikālu un gaumīgu akcentu. Radošu un drosmīgu risinājumu cienītāji novērtēs arī sezonas tendenci – ūdens maisītājus, kas līdzinās gaisīgai strūklakai.

 

4. Ādas imitācija un urbānās vides elementi virtuvē
Starp jaunumiem virtuves mēbeļu fasāžu dizainā jāizceļ arī materiāli, kas atgādina ādas imitāciju vai vizuāli līdzīgi akmens virsmām. Arī šāda izskata virsmas ir ne vien pievilcīgas, bet arī nodrošina noturību pret pirkstu nospiedumiem un ūdens atstātām pēdām.
Dizaina aktualitāte ir arī šaurs nerūsējošā tērauda rāmis ar stikla fasādi un izgaismotu karkasu, kas virtuvei piešķir urbānu izsmalcinātības sajūtu.

 

5. Šefpavāra cienīga virtuves tehnika
Kvalitatīvs, moderns virtuves dizains kombinācijā ar inovatīvām virtuves iekārtām - tas ir savienojums, kas raksturo mūsdienu ģimenes prasības.
Arvien vairāk cilvēku dod priekšroku veselīgas un uzturvielām bagātas maltītes pagatavošanai mājās, par palīgu izvēloties virtuves iekārtas, kas radītas, iedvesmojoties no profesionālās virtuves. Gardēžu vidū atzinību izpelnījušies vakuuma lēnvārīšanas jeb “Sous Vide” tehnikā pagatavotie ēdieni, kas palīdz produktiem nezaudētu vitamīnus, minerālvielas un oriģinālo garšu. Tieši tādēļ neatņemamu virtuves iekārtu sarakstā pārliecinošiem soļiem ienākušas arī vakuuma atvilktnes, kas virtuves saimniekam ļauj piepildīt visplašākās gastronomiskās fantāzijas.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 7 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē