Ventspils Mūzikas vidusskolas būvniecība norit pēc grafika Ziņas

Ventspils Mūzikas vidusskolas būvniecība norit pēc grafika

Otrdiena, 7 augustā, 2018

Valsts Ventspils Mūzikas vidusskolas ar koncertzāles funkciju būvdarbi tika uzsākti 2017. gada 8. februārī, kuru darbi lieliem soļiem virzās uz priekšu un rada apbrīnu ne tikai pilsētas iedzīvotājiem, bet arī tās viesiem.

Ēkas kopējā platība ir 6 883 m2 - 76% ēkas paredzēts skolas vajadzībām, bet 24% - komerciālo un nekomerciālo koncertzāles funkciju īstenošanai. Būvniecību plānots pabeigt 2019. gada sākumā, kad Ventspils iegūs ne tikai mūsdienīgu, energoefektīvu izglītības iestādes mājvietu, bet arī augstvērtīgu koncertu norises vietu ar vienīgajām modernajām stabuļu ērģelēm Latvijā un unikāli lielākajām vertikālajām klavierēm, radot priekšnosacījumus kultūrizglītības un profesionālās kultūras pakalpojumu pieejamības pieaugumam Latvijā, Kurzemes reģionā un Ventspils pilsētā.

Dotajā brīdī Ventspils Mūzikas vidusskolas ēkas konstrukcija ir pabeigta. Tās ārpusē tiek veikti siltumizolācijas ierīkošanas darbi norobežojošām konstrukcijām un labiekārtošanas darbi, piemēram, laukumu bruģēšana, apzaļumošana un aprīkojums. Ēkas iekšpusē tiek veikti visu inženierkomunikāciju ierīkošana, Lielās un Mazās zāles aprīkojums ir samontēts - tiek veikti ieregulēšanas un testēšanas darbi. Pirmajā stāvā ir uzsākta telpu aprīkojuma montāža un virsmu apdare. Darbi norit pēc kalendārā grafika un plānots, ka objekts ekspluatācijā tiks nodots laikā - 2019.gada 1.ceturksnī.

Valsts Ventspils Mūzikas vidusskolas ar koncertzāles funkciju ēka Ventspilī būs unikāla ar tajā pielietotajiem inovatīvajiem tehniskajiem risinājumiem, kas nodrošinās zemu enerģijas patēriņu. Tiks ievēroti ilgtspējīgas būvniecības un ēku ekspluatācijas principi, kā arī ēka būs ar minimālā apmērā radītām siltumnīcefektu izraisošo gāzu emisijām, paredzot īstenot 13 dažādas tehnoloģijas. Projektā izvēlētā alternatīva ir analizēta, ievērojot dzīves cikla finansiālo ilgtspēju, projekta vides un sociālekonomisko ietekmi.

Koncertzāles telpās tiks izvietots īpašs instruments - manuālās akustiskās ērģeles, kuras top Vācijas ērģeļu būvniecības uzņēmumā «Johannes Klais Orgelbau». Ērģelēm ir četri manuāļi un pedālis. Divos manuāļos tradicionālā veidā izvietosies neatkarīgi reģistri, savukārt otra manuāļu pāra un pedāļa skaņu krāsas veido kopīgi izmantotie reģistri. Instruments sastāv no 38 neatkarīgiem reģistriem, 23 oktāvu paplašinājumiem, 18 aizgūtiem un 14 dublētiem reģistriem. Ērģeles akustiskajā koncertzālē dos iespēju bez repertuāra ierobežojumiem atskaņot gan solo programmas, gan arī izmantot ērģeles kopspēlē ar simfonisko orķestri, instruments sniegs lieliskas mācību iespējas, kā arī lielu potenciālu ērģeļspēles attīstībai Latvijā.

Ēkas būvniecības darbus veic pilnsabiedrība "Merks - Ostas celtnieks", savukārt būvprojekts tika izstrādāts arhitekta Deivida Kuka pārstāvētajā "Haascookzemmrich Studio 2050" arhitektu birojā. Objekta darbu pasūtītājs Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde "Komunālā pārvalde". Būvobjektā nodarbināti vidēji 150 būvstrādnieki.

Papildu informācija:

P/i "Komunālā pārvalde"

Sab. att. spec. Līga Zute

liga.zute@ventspils.lv

25556674

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē