Technistone – virsmas materiāls ar akmens labākajām īpašībām Interjers

Technistone – virsmas materiāls ar akmens labākajām īpašībām

Sestdiena, 28 jūlijā, 2018

Kompozītmateriāls ar nosaukumu – Technistone. Tā izcelsmes valsts ir Čehijas Republika, kur 1997. gadā  tika ielikti pirmie pamati šī produkta masveida ražošanā. Tā sastāvā ietilpst 93% dabiskās izejvielas – kvarca smiltis, granīts, poliestera sveķi, kuri savienoti ar otrreizējās pārstrādes materiālu – spoguļu šķembām un stikla granulām. Šādā unikālā kombinācijā rodas pavisam jauns, augstas noturības pakāpes materiāls, ko šodien plaši izmanto privātajā, sabiedriskajā un rūpnieciskajā nozarē, piemēram izgatavojot dažādas virsmas virtuvēm, vannas istabām, izmanto palodzēm grīdas noklāšanai, flīzēšanai utt.

Fizikālās īpašības:

Technistone ir ļoti izturīgs materiāls, kas viegli panes karstumu līdz 120 °C un neuzņem švīkas. Salīdzinot ar parasto granītu pie analoga biezuma, tas spēj izturēt līdz pat četrām reizēm lielāku slodzi. Tas ir arī cietāks un izturīgāks par marmoru. Turklāt materiāls galvenokārt sastāv no silikātiem, kuri ir noturīgi pret dažādām skābēm.

Trūkumi:

Salīdzinājumā ar dārgākas kategorijas virsmas materiāliem, piemēram, koriānu, Technistone ir akmenim raksturīga poraina virsma. To nevar just un redzēt ar neapbruņotu aci, tomēr laicīgi nenotīrīti vīna, eļļas vai kafija traipi var atstāt tumšākus pleķus uz tā virsmas. Lai mazinātu šo risku, virsma apstrādes rezultātā tiek piesūcināta ar speciālu līdzekli.

Technistone ir viengabalains materiāls, kurš pēc savas uzbūves nepakļaujas dažādiem izlocījumiem, kā piemēram koriāna galda virsma, kas dizaineriem ļauj brīvu fantāzijas lidojumu.

 

Krāsu toņi:

Toņu diapazons šim materiālam ir gana plašs, kas ļauj to pieskaņot praktiski jebkuram krāsu salikuma.

 

Tekstūra:

Atkarībā no pielietojuma, materiālam tiek piedāvātas sešas dažādas apstrādes virsmas.

 

Cena:

Aptuvenā cena ir 170 eiro kvadrātmetrā. Cena var mainīties atkarībā no virsmas malu profila, nepieciešamās formas un virsmas apstrādes.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 29 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē