Stradiņu jaunā korpusa pirmās kārtas būvniecības projekts saņem atbildīgo institūciju pozitīvu vērtējumu Ziņas

Stradiņu jaunā korpusa pirmās kārtas būvniecības projekts saņem atbildīgo institūciju pozitīvu vērtējumu

Ceturtdiena, 26 jūlijā, 2018

Informāciju sagatavoja Janita Veinberga, Komunikācijas daļas vadītāja.

Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca saņēmusi Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) atzinumu par “Paula Stradiņa slimnīcas būves “A1” funkcionalitātes pārbaudi”.

CFLA veica funkcionalitātes pārbaudi ERAF Lielā projekta īstenošanas vietā - Stradiņa slimnīcas jaunajā korpusā, lai gūtu pārliecību par projekta mērķa sasniegšanu,

atbilstoši vienošanās paredzētajam.

Aktā teikts, ka, ņemot vērā pārbaudes laikā konstatēto un papildus sniegto informāciju, aģentūra informē, ka pārbaudes rezultāts tiek noteikts “pozitīvs”. Līdz ar to A korpusa pirmās kārtas ēkas plānotā funkcionalitāte ir sasniegta un visas iecerētās medicīniskās struktūras veiksmīgi uzsākušas darbu jaunajā ēkā.

2017. gada 30. maijā tika uzsākta A korpusa 1. kārtas ekspluatācija, un struktūrvienības uzsāka darbu A korpusa 1. kārtas ēkā. Lielā projekta līgums ar tā papildvienošanām paredzēja, ka līdz 2018.gada 30.jūnijam jāsasniedz pilna projektā paredzētā funkcionalitāte. Šī iemesla dēļ CFLA un VM pārstāvji 2018.gada 4. jūlijā ieradās Stradiņa slimnīcas jaunajā korpusā, lai gūtu pārliecību par projekta mērķu sasniegšanu, atbilstoši līgumā un papildvienošanām paredzētajam.

Atgādinām, ka šobrīd aktīvi notiek A korpusa 2. kārtas būvprojekta izstrāde, lai 2019. gada pavasarī varētu uzsākt būvdarbus ēkai, kuras kopējā platība pārsniegs 37 000 m2. Būvdarbus plānots pabeigt līdz 2022. gada beigām. Pārcelšanos uz A korpusa otrās kārtas telpām plānots veikt 2022. gadā. A korpusa 2. kārtas ēkā atradīsies Neatliekamās medicīnas centrs (uzņemšana), operāciju zāles, ķirurģijas un neiroķirurģijas profili, neiroloģijas nodaļa un insulta vienība, sejas un žokļu ķirurģija, kā arī intensīvā terapija un Sievietes un bērna klīnika kopā ar dzemdību bloku. Jaunajā korpusā ārstniecība noritēs mūsdienu prasībām atbilstošās telpās. Pacientiem plānotas pārsvarā divvietīgas un atsevišķas vienvietīgas palātas (infekciju izplatības ierobežošanai).

Ar plāniem iespējams iepazīties šeit:

http://www.stradini.lv/lv/content/korpusa-2-kartas-buvnieciba

Papildu informācija:

Janita Veinberga, Komunikācijas daļas vadītāja

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīca

Tālr. 67069729, mob.29731046

e-pasts: janita.veinberga@stradini.lv

Avots: nozare.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē