Iznākusi būvinženiera Jura Birša grāmata -Praktiskā fizika būvinženieriem. Pamati Būvniecība

Iznākusi būvinženiera Jura Birša grāmata -Praktiskā fizika būvinženieriem. Pamati

Piektdiena, 15 jūnijā, 2018

Apgāds "Jumava" izdevis tehnisko zinātņu doktora, sertificēta būvinženiera Jura Birša grāmatu "Praktiskā fizika būvinženieriem. Pamati". Grāmata tika prezentēta Jura Birša vārdiem runājot - jumta organizācijā, Latvijas Būvinženieru savienībā.

Juris Biršs būvniecībā ir jau 48 gadus un vairums viņu pazīst kā atraktīvu lektoru Rīgas Tehniskajā universitātē un SIA “LBS – konsultants” organizētajos semināros un konsultantu radio būvniecībai veltītos raidījumos.

Juris Biršs minēja, ka daudz jādomā un jāstrādā pie tā, lai lekcijās noturētu studentu uzmanību, tāpēc viņa lekcijas ne viens vien dēvē par “šovu”. Savukārt tehnisko zinātņu doktors sarūgtināts, ka skolās nemāca fiziku un ķīmiju, tāpēc topošie būvinženieri pirmajā kursā ierodas ļoti vāji sagatavoti mācībām tehniskā augstskolā.

Juris Biršs uzskata, ka produktīvi var strādāt līdz sešdesmit gadu vecumam, bet pēc tam pilnīgi noteikti zināšanās ir jādalās, ja vien tas nav darīts jau agrāk. Autors solīja, ka gada nogalē būs grāmatas otrā daļa, bet nākamgad pavasarī - trešā.

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 11 mēnešu 10 dienu portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē