Dziesmu svētku estrāde ir nodota ekspluatācijā Ziņas

Dziesmu svētku estrāde ir nodota ekspluatācijā

Piektdiena, 8 jūnijā, 2018

Vakar Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB), piedaloties visiem būvniecības procesā iesaistītajiem dalībniekiem, pieņēma ekspluatācijā Dziesmu svētku estrādi Mežaparkā, Ostas prospektā 11. Līdz ar to ir noslēdzies estrādes būvniecības A posms - ir pabeigts Dziesmu svētku estrādes skatītāju lauks, un estrāde ir gatava svētkiem.

Pārbūves laikā tika palielināts skatītāju vietu skaits līdz 77 000. Izmantojot visai sarežģītas metāla konstrukcijas, izbūvēta pergola, kurā izvietotas plašas telpas pasākumu apmeklētāju vajadzībām - ēdināšanai, ģērbtuvēm, tirdzniecībai. Pārbūvētajā Dziesmu svētku estrādē ir veikti arī apkārtnes labiekārtošanas darbi, pēc iespējas saglabājot apkārtnes dabisko ainavu - mežā ir ierīkotas atpūtas vietas no koka bluķīšiem, izveidoti celiņi.

“Šis ir viens no objektiem, kura būvniecībā ir uzskatāmi redzams komandas darbs, proti, pasūtītājs, būvdarbu veicējs, būvuzraugs un autoruzraugs. Saspringtos termiņos ir sasniegts viens kopīgs mērķis - pārbūvēt Dziesmu svētku estrādi daudz ietilpīgāku līdz 2018. gada vasarai, kad notiks XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki,” objekta pieņemšanas brīdī sacīja valsts galvenais būvinspektors, BVKB Kontroles departamenta direktora vietnieks Jānis Palamarčuks.

Būvatļauja objekta pārbūvei tika izsniegta 2016. gada 30. septembrī, bet būvdarbi faktiski tika uzsākti 2017. gada maijā. Objekta pasūtītājs bija Rīgas domes Īpašuma departaments, būvdarbus veica pilnsabiedrība “LNK RERE”, autoruzraudzību veica SIA “Arhitekta J. Pogas birojs”, būvuzraudzību - SIA “Rīgas serviss”. Būvniecības procesa gaitā BVKB būvinspektori regulāri sekoja līdzi darbiem, apmeklēja objektu, un šodien, parakstot aktu par objekta nodošanu ekspluatācijā, var apliecināt, ka būve ir pilnībā pabeigta un tā ir droša ekspluatācijai.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 16 dienu portālā
Bija online 18 martā 02:01
Meklētājs būvniecības nozarē