Rīgā līdz 2020.gadam plāno izbūvēt jaunas biroju ēkas vismaz 200 000 m2 apmērā Ziņas

Rīgā līdz 2020.gadam plāno izbūvēt jaunas biroju ēkas vismaz 200 000 m2 apmērā

Piektdiena, 27 aprīlī, 2018

Nacionālā nekustamo īpašumu attīstītāju alianse (NNĪAA), parakstot sadarbības memorandu par starptautisko biznesa pakalpojumu centru (SBPC) attīstību Rīgā, līdz 2020. gadam apņemas izbūvēt jaunas biroja ēkas Rīgā atbilstoši SBPC prasībām vismaz 200'000m2 apmērā.

NNĪAA valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Vanags uzsver: “Lai gan A un B klases biroju platību ziņā Rīga šobrīd vēl atpaliek no Viļņas, šī memoranda un tā rīcības plāna izstrāde un sadarbības parakstīšana ir liels solis uz priekšu Rīgas attīstībā. Tas pierāda, ka ir ievērojami augusi gan valsts, gan pašvaldības izpratne par šādu biroju attīstības nepieciešamību un potenciālu Rīgā. Viens no risinājumiem, kas veicinātu atbilstošu biroju ēku izbūvi, būtu aicinājums pašvaldības būvvaldei izskatīt biroju projektus prioritāri. Pasaules pieredze rāda, ka pakalpojumu ekonomika kļūst par vienu no svarīgākajām valstu ekonomikas sastāvdaļām, un lielo, staptautisko SBPC uzņēmumu prasību nodrošināšana var celt Rīgas tēlu globālā mērogā, pierādot, ka šī ir pilsēta, kur notiek attīstība.”

Sadarbības memorandu par SBPC attīstību parakstīja Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, Rīgas Domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols no publiskā sektora puses, un Nacionālās Nekustamo Īpašumu Attīstītāju Alianses valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Vanags, Latvijas Komercbanku asociācijas valdes priekšsēdētāja Sanda Liepiņa un Ārvalstu Investoru padomes priekšsēdētāja Zlata Elksniņa-Zaščirinska no privātā sektora puses.

NNĪAA dibināta 2015. gadā ar mērķi pārstāvēt nozares intereses valsts un pašvaldību līmenī, nodrošināt ilgtspējīgu nozares attīstību un veicināt tās sakārtošanu.

NNĪAA dibinātāji ir vieni no vadošajiem nozares dalībniekiem: AFI Management, Domuss, Hanner, Merks, Bonava Latvija, Pillar Management Rotermann Latvia, Saliena, Towers Construction Management, MCITY Holdings, LIDL Latvia, Omnium Invest un YIT Latvia. Alianses dalībnieku investīcijas nekustamo īpašumu nozarē Latvijā sasniedz 1,5 miljardus eiro. Līdz šim attīstīti 79 jauni projekti gandrīz miljons kvadrātmetru platībā.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 18 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē