PADOMI: Istabas - viesistabas un guļamistabas zonēšana Aktuālie padomi

PADOMI: Istabas - viesistabas un guļamistabas zonēšana

Otrdiena, 24 aprīlī, 2018

Vienistabas dzīvoklī bieži vien ir nepieciešama zonu atdalīšana, piemēram, atsevišķi guļamistaba un viesistaba. No tā atkarīgs psiholoģiskais komforts, mājīgums, kā, lai arī estētisks interjers kopumā.

Zonēšanas noteikumi

Lai izdalītu istabu uz divām daļām, būtu jāpieturas pie noteikta dizaina. Sākumā, piemēram, mazai istabai - neitrālas krāsas, tiešas līnijas vizuālajas platības palielināšanai. 

Guļamistabas iekārtošanai nepieciešams izvēlēties tālāko istabas stūri, pēc iespējas tuvāk logam. Pie loga ir vienīgā vietas, kur ir dabiskā gaisma. Ja dabiskā apgaismojuma avots telpā ir tikai viens, nodalījumam ir jāļauj saulei piekļūt. Šajā gadījumā labi derēs caurspīdīgi stikla paneļi, dažādi plaukti,  bīdāmās durvis un aizkari.

Nu, ja viesistaba un guļvietu dizaina stils un krāsu rezonē viena ar otru - tas ļauj uzturēt telpas vizuālo integritāti. Vienojošs faktors var būt līdzīga tekstūras apdare, dažu krāsu impregnēšana, mēbeles no vienas sērijas.

Katrā no vietnēm ir nepieciešams rūpēties par pareizu elektrisko apgaismojumu. Tātad, dzīvojamā istabā ir piemērotas spilgtas gaismas - liela lustra,

vietas gaismas vai LED sloksnes uz griestiem, sconces uz sienām. Guļamistabai pietiek ar stāvgaismas spuldzi vai vienu vai divām nakts lampām.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē