Magdelēnas kvartālā pabeigtas pirmās dzīvojamās ēkas Ziņas

Magdelēnas kvartālā pabeigtas pirmās dzīvojamās ēkas

Sestdiena, 21 aprīlī, 2018

Nekustamo īpašumu attīstītāja SIA "Vastint Latvia" pabeigusi Rīgas vēsturiskajā centrā esošā Magdelēnas kvartāla pirmās kārtas būvniecību un uzsākusi dzīvokļu tirdzniecību, aģentūru LETA informēja "Vastint Latvia".

Attīstītājs informēja, ka 2,5 hektārus plašais kvartāls ir vienīgais šāda apjoma daudzfunkcionāls projekts pilsētas centrā, kas tiek veidots pilnībā no jauna. Arī Rīgas pilsētas būvvalde informēja, ka kvartāla pirmā kārta ir nodota ekspluatācijā.

Kvartāls atrodas klusajā centrā starp Antonijas, Emiļa Melngaiļa un Strēlnieku ielām. Pirmās kārtas ietvaros ir uzbūvētas divas dzīvojamās ēkas ar 116 dzīvokļiem, tai skaitā septiņām "Live-Work" ("Dzīvo-strādā") vienībām, kur ar kāpnēm apvienota dzīvojamā daļa ēkas otrajā stāvā un darba zonu ēkas pirmajā stāvā, trim dažāda lieluma komerctelpām, autostāvvietu 73 automašīnām un sešām garāžām. Kopumā kvartālā paredzēti 300 dzīvokļi, 16 500 kvadrātmetri biroju telpu un 4500 kvadrātmetri komerctelpu.

Kvartāla idejas un pirmo ēku projekta autors ir Gatis Didrihsons un arhitekts Ansis Klīdzējs.

Ēku iedzīvotāju komfortam starp abām ēkām ir izveidots 2000 kvadrātmetrus plašs un no automašīnām brīvs zaļš dārzs. Iedzīvotājiem ir pieejams rotaļu laukums bērniem un vieta sporta aktivitātēm. Privāto ārtelpu veido sešus līdz deviņus kvadrātmetrus lieli balkoni un līdz 23 kvadrātmetriem plašas terases.

Ēkas ir ieguvušas balvu "Labākais komercobjekts" nominācijā  "Ilgtspējīgākais projekts Latvijā 2017", ko saņēma 2017.gada septembrī.

Magdelēnas kvartāla attīstītājs ir "Vastint Latvia". Pirmās kārtas ēku un telpu interjera autors ir Gatis Didrihsons no SIA "Didrihsons arhitekti", ģenerāluzņēmējs - SIA "Merks".

"Vastint Latvia" ir daļa no "Vastint Group" - starptautiskas nekustamo īpašumu organizācijas ar vairāk nekā 25 gadu pieredzi. Uzņēmums aktīvi darbojas Latvijas tirgū no 2003.gada. "Vastint" ir aktīvs dažādās Eiropas valstīs, kā, piemēram, Austrijā, Beļģijā, Dānijā, Francijā, Vācijā, Itālijā, Latvijā, Lietuvā, Nīderlandē, Norvēģijā, Polijā, Rumānijā, Spānijā un Lielbritānijā.

"Vastint Holding B.V." pieder Šveices holdingam "Interogo Holding AG". "Interogo Holding" darbojas divos pamatvirzienos - investīcijas īpašumos un finanšu investīcijas. Finanšu investīcijas tiek veiktas ar "Nalka Invest AB" (Zviedrija) un "Inter Fund Management SA" (Luksemburga) starpniecību. "Interogo Holding" īpašnieks ir "Interogo Foundation". Papildus "Interogo Holding", caur Nīderlandes holdingu "Inter IKEA Holding B.V.", tam pieder arī "Inter Ikea" kompāniju grupa.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 24 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē