Biroju komplekss Business Garden Rīga saņēmis LEED Platinum sertifikātu Ziņas

Biroju komplekss Business Garden Rīga saņēmis LEED Platinum sertifikātu

Trešdiena, 5 februārī, 2020

Jaunā biroju kompleksa "Business Garden Rīga", ko attīsta "Vastint Latvia", pirmās kārtas ēkas ir saņēmušas "LEED Platinum" sertifikātu, aģentūru LETA informēja attīstītājs.

LEED ("Leadership in Energy and Environmental Design") ir ēku ilgtspējas novērtēšanas sistēma, kuru 1993.gadā ieviesa ASV Zaļās būvniecības padome. Novērtējums apliecina biroju ēku kvalitāti, ilgtspēju un energoefektivitāti, kas rada komfortablu un veselībai draudzīgu vidi biroju nomniekiem un ļauj būtiski samazināt ēku uzturēšanas izmaksas.

"Līdz šim visi "Business Garden" projekti, kas attīstīti citās valstīs, ir saņēmuši "LEED Platinum" novērtējumu. Tādēļ esam gandarīti, ka "Business Garden Rīga" nav izņēmums," pauda "Vastint Latvia" mārketinga vadītāja Līga Daņiļeviča.

"Business Garden Rīga" kompleksa pirmajā kārtā tapušas divas biroju ēkas ar vairāk nekā 14 000 kvadrātmetru iznomājamo platību, 200 velosipēdu novietnēm, 109 pazemes un 504 virszemes autostāvvietām ar "CityBee" un "CarGuru" koplietošanas automašīnu zonu.

Vienā no ēkām darbojas privātais bērnudārzs "Patnis", kā arī darbu "Business Garden Rīga" telpās sācis informācijas tehnoloģiju uzņēmums "Visma". Tāpat norit pārrunas ar dienas restorāna operatoru.

"Vastint Latvia" ir daļa no starptautiskas nekustamo īpašumu organizācijas "Vastint Group" un darbojas Latvijas tirgū no 2003. gada. "Vastint Latvia" līdz šim realizētie projekti ir viesnīcas ēka "AC Hotel by Marriott Riga", A klases biroju ēka "Zaļā 1", dzīvojamais nams "Futuris", jauna dzīves un darba telpa - Magdelēnas kvartāls, kur pirmajā kārtā ir pabeigtas divas dzīvojamās ēkas, kā arī "Business Garden Rīga" kompleksa pirmā kārta, kuras ietvaros tapušas divas biroju ēkas. 

Aktīvi noris būvniecība urbāna koncepta dzīvojamo ēku projekta "Lindenholma" pirmajā kārtā. Paralēli turpinās darbs pie nākamo kārtu plānošanas Magdelēnas kvartālā, "Business Garden Rīga" un "Lindenholma", kā arī koncepta izstrādes 19 hektāru īpašumam "Ezerparks".

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 20 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē