Jaunās Marriott International tīkla viesnīcas AC Hotel by Marriott Riga renovācijā ieguldīti vairāk nekā desmit miljoni eiro Ziņas

Jaunās Marriott International tīkla viesnīcas AC Hotel by Marriott Riga renovācijā ieguldīti vairāk nekā desmit miljoni eiro

Otrdiena, 4 jūnijā, 2019

Jaunās "Marriott International" tīkla viesnīcas "AC Hotel by Marriott Riga" - bijušās "Albert Hotel" - renovācijā ieguldīti vairāk nekā desmit miljoni eiro, aģentūru LETA informēja viesnīcas pārvaldītāja SIA "Legendhotels Latvija" pārstāvji.

"AC Hotel by Marriott Riga" atklāšana ir plānota 2019.gada 17.jūnijā.

Viesnīcā būs 239 numuri, četras daudzfunkcionālas konferenču zāles, no kurām lielākās ietilpība būs 180 cilvēku, "lounge" zona ar bāru un restorānu lietišķām sarunām un atpūtai, kā arī banketu zāle un sporta zāle viesnīcas 11.stāvā.

Renovācijas darbi Baltijā lielākās "Marriott" tīkla viesnīcas - "AC Hotel by Marriott Riga" ēkā, kas atrodas bijušās viesnīcas "Albert Hotel" vietā Dzirnavu ielā 33, sākās 2018.gada janvārī. Lai atbilstu starptautiskās kompānijas standartiem, "AC Hotel by Marriott Riga" modernizētas nama iekšējās sistēmas. Pēc renovācijas viesnīcas ēka tiks sertificēta atbilstoši starptautiskajai programmai LEED ("Leadership in Energy and Environmental Design").

Aprīlī Rīgā tika parakstīts trīspusējs līgums par "Marriott" tīkla jaunās četrzvaigžņu viesnīcas "AC Hotel by Marriott Riga" pārvaldīšanu. Līgumu parakstīja "Marriott International" reģionālais direktors Janušs Mituļskis, "Legendhotels Latvija" valdes loceklis Tauri Sumbergs un nekustamā īpašuma attīstītāja "Vastint Latvia" valdes loceklis Romāns Astahovs.

Pēc Sumberga teiktā, "Marriott" tīkla parādīšanās Latvijas tirgū būtiski palielinās ASV tūristu pieplūdumu. ""Marriott" lielākā priekšrocība ir 110 miljoni lojālu klientu visā pasaulē. Tas nozīmē, ka, uzzinot par jaunas viesnīcas atvēršanu, milzīgs cilvēku skaits vēlēsies to apmeklēt. Latviju gaida tūristu pieplūdums no jauniem reģioniem, kas labvēlīgi ietekmēs nozares ekonomiskos rādītājus. "Marriott" viesnīcas atvēršana būtiski palielinās amerikāņu tūristu skaitu, kas ieradīsies Latvijā," viņš sacīja.

"Marriott International" ir starptautiskais viesnīcu tīkls, kura galvenā mītne atrodas ASV un kurā ietilpst vairāk nekā 6900 objektu un 30 viesnīcu zīmolu 130 dažādās valstīs un teritorijās. 2019.gadā "Marriott" zīmoli debitēja Somijā, Jaunzēlandē, Lietuvā, Mali un Ukrainā.

"Legend Hotels&Spas" ir starptautisks viesnīcu operators, kas pārvalda viesnīcas Igaunijā, Polijā, Latvijā. 2016.gadā uzņēmums sāka sadarbību ar "Marriott International", noslēdzot franšīzes līgumu. Pēc Latvijā pirmās viesnīcas "AC Hotel by Marriott Riga" atvēršanas uzņēmums turpinās sadarbību ar viesnīcu tīklu "Marriott International", attīstot viesnīcas Baltijā un citās Eiropas Savienības valstīs.

Nekustamo īpašumu attīstītājs "Vastint Latvia" ir renovētās viesnīcas "AC Hotel by Marriott Riga" ēkas īpašnieks. "Vastint Latvia" ietilpst "Vastint Group", kas ir starptautisks uzņēmums ar vairāk nekā 25 gadu pieredzi nekustamā īpašuma jomā. Uzņēmums Latvijas tirgū aktīvi strādā no 2003.gada. Kompānijas galvenie darbības virzieni ir nekustamā īpašuma portfeļa pārvaldīšana un komercīpašumu attīstīšana, kā arī dzīvokļu ēku attīstīšana ar mērķi tos pārdot.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 14 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē