Latvijā ražoti plūsmas mērītāji uzstādīti Kazahstānas naftas laukā. Sadarbība

Latvijā ražoti plūsmas mērītāji uzstādīti Kazahstānas naftas laukā.

Ceturtdiena, 8 februārī, 2018

Latvijā izstrādāti plūsmas mērītāji tapuši sadarbojoties diviem uzņēmumiem- SIA EMT un PMTI Elkora.

Mēs, SIA EMT bijām tie, kas ideju radīja , veica projektēšanu un deva finansējumu, lai ideju varētu realizēt dzīvē. Meklējām uzņēmumu Latvijā, kurš varētu mūsu ideju materializēt. Sadarbībai bija atvērts Plūsmu mērīšanas tehnikas institūts "ELKORA". Tā radās veiksmīga divu uzņēmumu sadarbība, kas vainagojās ar unikāla izstrādājuma ražošanu un pavēra plašas durvis uz eksportu

Industriālās plūsmas mērītājs P16 ir paredzēts, lai veiktu iepumpētā aktīvā ūdens daudzumu naftas slānī.

Lai iegūtu naftu no naftas iegulām ir jāveic urbumi, bet vienkārši pumpējot naftu ne vienmēr izdodas iegūt pilnībā visu , daļa naftas paliek zemē. Tāpēc, lai palielinātu naftas ieguves efektivitāti, pazemē tiek iepumpēts aktīvais ūdens ar 300 Pa spiedienu. Aktīvais ūdens nozīmē to , ka tas ir ļoti sāļš, lai zemes dzīlēs tas nesasaltu.

Ūdens pazemē izspiež naftu no visām iedobēm un pēc tam tā tiek izpumpēta kopā. Parasti nafta no šī sajaukuma ir tikai 10-30%, pārējo daļu sastāda aktīvais ūdens. Virszemē nafta tiek atdalīta no aktīvā ūdens un tiek aizvadītā uz karsēšanas daļu, kur tā kļūst šķidra. Aktīvais ūdens atkal tiek iepumpēts atpakaļ pazemē. Tas ir ciklisks process, kurā svarīga ir uzskaite. Pēc iepumpētā aktīvā ūdens daudzuma var noteikt cik daudz naftas varēs iegūt no naftas iegulas. Tāpēc mūsu izstrādājums ir tik unikāls-tas dod iespēju veikt uzskaiti un sekot līdzi procesa efektivitātei.

Lai uzvarētu konkursā ar labu ideju vien nepietika. Inženieri smagi strādāja, lai izstrādājums tiešām būtu unikāls un pierādītu sevi arī kvalitātes ziņā. Konkursā pārspējām uzņēmumus no Ukrainas un Krievijas. To panācām plūsmas mērītājus tehniski noslīpējot līdz pēdējam sīkumam - 10 gadu garantija un noturība arī skarbos apstākļos. Informācija ir jāuzkrāj un jānodod gan -40, gan +50 Celsijos – kļūdas šeit ir nepieļaujamas.

No 300 jau uzstādītām vienībām, kopš 2016. gada nevienam nav radušās tehniskas problēmas.

Arī nākotnē EMT piedāvās savus risinājums naftas laukiem, tāpēc vienmēr esam atvērti jauniem sadarbības partneriem. Esam gatavi kopā radīt unikālas idejas un celt Latvijas eksportu.Ja esat uzņēmums, kurš var dot savu pienesumu un dalīties idejās, droši sazinieties ar mums!

                                         
  Šajā plašumā ir arī gabaliņš Latvijas!

 

Laura Vīgante @_sia_emt
https://www.buvbaze.lv/_sia_emt/
8 gadu 2 dienas portālā
Bija online 03 maijā 15:19
Meklētājs būvniecības nozarē