Baltezera apkaimē izskaloti jau vairāk kā 15 kilometri ūdensvada Ziņas

Baltezera apkaimē izskaloti jau vairāk kā 15 kilometri ūdensvada

Pirmdiena, 31 oktobrī, 2016

Rīgas ūdensvadu skalošanas programmas ietvaros pabeigta Remberģu maģistrālā ūdensvada skalošana. Kopējais attīrītais ūdensvadu garums Baltezera apkaimē pārsniedzis 15 kilometrus, kas ir vairāk par pusi no šogad iecerēto skalošanas darbu apjoma.

Remberģu maģistrālā ūdensvada posmu kopējais garums ir 10,65 kilometri. Jau iepriekš noslēgusies Zaķumuižas ūdensvada skalošana, tā garums ir 5,7 kilometri. Šonedēļ speciālisti uzsākuši abu ūdensvadu no Baltezera sūkņu stacijas līdz dzelzceļa līnijai skalošanu, to kopējais garums ir 6,8 kilometri.

Kopējais ūdensvada posmu garums, kuros tiks veikta skalošana šajā etapā, - 27,8 kilometri. “Rīgas ūdens” klientiem jārēķinās, ka skalošanas darbu laikā ir iespējamas ūdens spiediena maiņas un īslaicīgs uzduļķojums. Brauktuvju segums šo darbu laikā netiks bojāts.

Šie darbi ietilpst vērienīgajā un sistemātiskajā Rīgas ūdensvadu skalošanas programmā, kas turpināsies līdz 2020. gadam un aptvers visu galvaspilsētu. Tās realizācijas rezultātā uzlabosies ūdens kvalitāte un līdz minimumam tiks samazinātas ūdens uzduļķošanās iespējas.

Ūdensvadu skalošanu veic vācu uzņēmums “Hammann”. Tā izmantotā tehnoloģija paredz ar ūdens un gaisa maisījuma palīdzību no ūdensvada sieniņām nodabūt nogulsnes, kas tur uzkrājušās daudzu gadu garumā un rada ūdens uzduļķojuma, tā saucamā rūsainā ūdens, draudus. Šī tehnoloģija darbojas ar impulsa metodi – tiek radīti hidrauliski triecieni, ar kuru palīdzību tiek noņemts cauruļvadu aplikums.

Šī metode ir saudzīga pret tīklu tehnisko stāvokli, kā arī dod labākus rezultātus par līdz šim izmantotajām tehnoloģijām. “Rīgas ūdens” kopumā apkalpo ap 1500 kilometru ūdensvada. Iesākumā tiks skaloti maģistrālie vadi un tīkli Daugavas labajā krastā, pēc tam pakāpeniski notiks virzība uz labo krastu un aizvien tuvāk patērētājam. 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 21 diena portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē