Foto: noslēdzies ūdensvada būvniecības pirmais posms Viestura prospektā Ziņas

Foto: noslēdzies ūdensvada būvniecības pirmais posms Viestura prospektā

Trešdiena, 16 augustā, 2017

Noslēdzies ūdensvada pārbūves darbu Viestura prospektā pirmais etaps, kura laikā izbūvēts ap 1500 metriem ūdensvada. Šie darbi notika posmā no Ostas prospekta līdz Mīlgrāvja kanālam.

Būvniecības darbi tiek veikti pa aptuveni 500 metrus gariem posmiem, ar beztranšeju metodi, tādejādi neradot būtiskus satiksmes sarežģījumus. Nākamajos posmos būvnieki pakāpeniski virzīsies Vecmīlgrāvja virzienā.

Renovējamā ūdensvada kopējais garums ir iespaidīgākais SIA “Rīgas ūdens” līdz šim realizēto projektu sarakstā – 4155 metri. To realizējot, tiks uzlabota ūdensapgādes drošība Vecmīlgrāvja iedzīvotājiem un mazināsies ūdensvada avāriju draudi.

Šie dzelzsbetona ūdensvada remontdarbi ietilpst apjomīgajā satiksmes pārvada pāri dzelzceļa sliežu ceļiem Rīga - Skulte ar pieslēgumiem pie Viestura prospekta projektā. Tā pirmā kārta paredz satiksmes pārvada izbūvi pār dzelzceļam, atslogojot esošo Tiltu ielas pārbrauktuvi. Transports uz ostu tiks novirzīts no Sarkandaugavas centra. Savukārt projekta otrā kārta paredz Tvaika ielas pārbūvi no Ganību dambja līdz jaunajam satiksmes pārvadam. Šo projektu realizējot tiks likvidēti dzelzceļa pārbrauktuves Tilta ielā radītie sastrēgumi Sarkandaugavā un ievērojami atvieglota Vecmīlgrāvja, Vecāķu un Jaunciema iedzīvotāju nokļūšana pilsētas centrā un no tā atpakaļ mājās. Plānots, ka šis pārvads tiks pilnībā izbūvēts līdz 2021. gadam.

 

Avots: riga.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas