Liepājā kavējas skolu remontdarbi Ziņas

Liepājā kavējas skolu remontdarbi

Sestdiena, 5 augustā, 2017

Šovasar vajadzēja sākties darbiem vērienīgajā skolu modernizācijas projektā, kas paredz nopietnus remontdarbus vairākās skolās, tomēr gaidītā rosība pamatīgi kavējas, un par vairākām skolām iepirkumi vēl nemaz nav izsludināti. "Process ir iekavējies par trim četriem mēnešiem," saka Raiņa 6. vidusskolas direktors Kārlis Strautiņš, kura vadīto skolu ar jauno mācību gadu bija paredzēts pilnībā atbrīvot, lai ēkā varētu veikt modernizāciju.
"Plānoto darbu termiņi ir mazliet novirzījušies, jo sākotnēji projektētāji nenodeva Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldei saskaņotus būvprojektus, pēc līguma nosacījumiem tas bija jāizdara līdz 9. aprīlim. Šobrīd gaidām ekspertu pozitīvos atzinumus par šiem būvprojektiem. Tad vēl jāsaņem būvatļaujas no būvvaldes un jāuzsāk iepirkuma procedūras. Ja viss noritēs bez iebildumiem, tad aktīva būvniecība varētu sākties oktobra vidū," skaidro Liepājas Izglītības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone.
Liepājas Izglītības pārvaldes projektu vadītājai Ilzei Cēberei vaicājām sīkāku informāciju par to, kad sāksies reālā projektu ieviešana skolās. "Pašlaik izsludināta iepirkumu procedūra Draudzīgā aicinājuma 5. vidusskolas un 12. vidusskolas telpu atjaunošanas darbiem. Par būvniecības darbu termiņiem varēs runāt pēc iepirkumu konkursa noslēguma un tad, kad būs noslēgts līgums ar celtniekiem. Atjaunošanas darbu ilgums paredzēts no pusgada līdz desmit mēnešiem katrai izglītības iestādei, ņemot vērā veicamo darbu apjomu un iespējas nodrošināt mācību procesu," viņa norāda.
Pašvaldības mājaslapas iepirkumu sadaļā redzams, ka par darbu veikšanu 12. vidusskolā uzņēmējiem priekšlikumi iepirkumā jāiesniedz līdz 23. augustam, bet konkursā par to, kas remontēs 5. vidusskolu, celtniecības darbu veicējiem jāpiesakās līdz 9. augustam.

Avots: liepajniekiem.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 21 diena portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas