Rīgas dome atbalstīja lokālplānojumu teritorijai starp Zunda kanālu un Daugavgrīvas ielu, kur plānots attīstīt jaunu komerciālo un dzīvojamo ēku kvartālu. Lokālplānojuma ierosinātājs ir SIA "DG31", kas iepriekš izsludināja starptautisku metu konkursu teritorijas attīstības vīzijas izstrādei.

Informācijā deputātiem norādīts, ka lokālplānojuma teritorijas platība ir aptuveni desmit hektāri. Teritorijā, kas atrodas starp Daugavgrīvas ielu un Zunda kanālu, tiek solīts attīstīt mūsdienīgu, daudzfunkcionālu komerciālo un dzīvojamo ēku kvartālu, nodrošinot labiekārtotu pilsētvidi ar ērtu loģistiku un satiksmes organizāciju. Pašlaik teritorija netiek saimnieciski izmantota un tā ir vizuāli degradēta. Teritorijā bijusī apbūve nojaukta, tās ziemeļrietumu stūrī saglabājusies tikai viena būve - transformatoru apakšstacija "Zunds". Savukārt tuvāk pilsētas centram savulaik tika uzbūvēta satiksmes pārvada daļa, kas tagad tiek saukta par "tiltu uz nekurieni", lai savienotu Daugavgrīvas ielu ar plānoto tirdzniecības centru, kura būvniecība šajā teritorijā tika atcelta. SIA "DG31" pieder Lietuvas uzņēmumam "Galio Group".

 

SIA "DG 31" reģistrēta 2000.gadā, un tās pamatkapitāls ir 16,2 miljoni eiro. Uzņēmums pērn uzrādījis 420 000 eiro apgrozījumu un 120 000 eiro zaudējumus.