Sāks izstrādāt lokālplānojumu teritorijai Rīgā pie Zunda kanāla Новости

Sāks izstrādāt lokālplānojumu teritorijai Rīgā pie Zunda kanāla

Вторник, 26 октября, 2021

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja šodien atbalstīja domes lēmumprojektu par lokālplānojuma izstrādes sākšanu teritorijai Daugavgrīvas ielā 31 pie Zunda kanāla.

Lokālplānojuma ierosinātājs ir SIA "DG31", kas iepriekš izsludināja starptautisku metu konkursu teritorijas attīstības vīzijas izstrādei.

LETA jau ziņoja, ka šajā astoņus hektārus plašajā teritorijā, kas atrodas starp Daugavgrīvas ielu un Zunda kanālu, plānots attīstīt mūsdienīgu, daudzfunkcionālu komerciālo un dzīvojamo ēku kvartālu, nodrošinot labiekārtotu pilsētvidi ar ērtu loģistiku un satiksmes organizāciju.

Kā šodien tika informēti komitejas deputāti, pašlaik teritorija netiek saimnieciski izmantota un tā ir vizuāli degradēta.

Teritorijā bijusī apbūve ir nojaukta, tās ziemeļrietumu stūrī saglabājusies tikai viena būve - transformatoru apakšstacija "Zunds". Savukārt tuvāk pilsētas centram savulaik tika uzbūvēts tilts, kas tagad tiek saukts par "tiltu uz nekurieni", lai savienotu Daugavgrīvas ielu ar plānoto tirdzniecības centru, kura būvniecība šajā teritorijā tika atcelta.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "DG31" pieder Lietuvas uzņēmumam "Galio Group", kas nodarbojas ar ilgtspējīgu nekustamo īpašumu attīstīšanu Centrālajā un Austrumeiropā. 

Latvijā uzņēmumam pieder zemesgabali Gustava Zemgala gatvē, Brīvības gatvē, kā arī Daugavgrīvas ielā, kuros turpmāko gadu laikā plānots attīstīt vairākus multifunkcionālus projektus, uzbūvējot apmēram 2000 jaunu dzīvokļu, kā arī mūsdienīgus birojus aptuveni 110 000 kvadrātmetru platībā.

SIA "DG 31" reģistrēta 2000.gadā, un tās pamatkapitāls ir 15,909 miljoni eiro.

Uzņēmums pērn uzrādījis 419 eiro apgrozījumu un 192 000 eiro zaudējumus.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 16 дней на портале
Был онлайн 18 апреля в 21:47
Строительный поисковик