RAKUS plāno līdz gada beigām pabeigt jaunās Aptiekas loģistikas ēkas būvniecību Новости

RAKUS plāno līdz gada beigām pabeigt jaunās Aptiekas loģistikas ēkas būvniecību

Вторник, 4 октября, 2022

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) plānots līdz šī gada beigām pabeigt jaunās Aptiekas loģistikas ēkas būvniecību, aģentūrai LETA pavēstīja RAKUS tehniskais direktors Edgars Pudzis.

Pēc viņa paustā, šobrīd RAKUS tiek īstenoti vairāki būvniecības projekti, tostarp, stacionāra "Gaiļezers" ārstniecības nodaļu atjaunošana, nodrošinot to atbilstību mūsdienu pacientu drošības un epidemioloģiskās drošības prasībām, kā arī Dienas ķirurģijas centra un Reanimācijas nodaļas izveide.

Tāpat šobrīd slimnīcā tiek būvēta Aptiekas loģistikas ēka un notiek arī Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas paplašināšana.

Pudzis informēja, ka no visiem plānotajiem lielajiem projektiem slimnīcas teritorijās šogad tiks pabeigta Aptiekas loģistikas ēkas būvniecība Hipokrāta ielas teritorijā starp esošajiem stacionāriem "Gaiļezers" un "Latvijas Onkoloģijas centrs", tādējādi izveidojot vienotu slēgta tipa aptieku ar kapacitāti uzglabāt trīs mēnešu medikamentu krājumus.

Finanšu un energokrīze minētos RAKUS projektus neietekmē, jo finansējumu tiem piešķir Eiropas Savienība, savukārt atsevišķos gadījumos finanšu izmaksu pieauguma rezultātā tiek pārskatīti kaut kādi risinājumu apjomi.

"Jāsaprot, ka šie lielākie projekti arī nākotnē nesīs ilgtermiņa ieguvumu izmaksu ziņā, jo tiek optimizētas kaut kādas funkcijas, tiek uzlabotas energoefektivitātes un ventilācijas. Tam ir ilgtermiņa ietekme. Ja mēs visu apturam, tas mūs visus ietekmēs, un tie nav vienas dienas projekti," skaidroja Pudzis.

Viņš norādīja, ka slimnīcā patlaban ir iepauzēti daži investīciju projekti, kas ir RAKUS finansēti. Starp tiem ir dažādi nelieli labiekārtošanas darbi, kaut kādi kosmētiskie remonti, kuri var pagaidīt nākamo vai aiznākamo gadu atkarībā no finanšu iespējām.

"Mēs skatāmies, lai netiktu pārtrauktas kādas ārstniecības funkciju izpildes. No mūsu finansētajiem projektiem neatsakāmies pavisam, bet pieturam to īstenošanu," skaidroja Pudzis.

Jau ziņots, ka RAKUS plāno attīstīt sekundāros ambulatoros un dienas stacionāra pakalpojumus, kā arī koncentrēt ambulatoros un stacionāra pakalpojumus Hipokrāta ielas kompleksā (Hipokrāta iela 2, Hipokrāta iela 4), rekonstruējot esošu nekustamā īpašuma objektu, tajā izveidojot jaunu Plaušu un infekcijas slimību ārstniecības korpusu un veidojot RAKUS vienoto ambulatoro centru. Papildus iepriekš minētajiem būvdarbiem, paredzēta daudzstāvu autostāvvietu izbūve un teritorijas labiekārtošana. Pēc stacionāra "Gaiļezers" rekonstrukcijas paredzēta stacionāra "Latvijas Onkoloģijas centrs" ēkas atjaunošana.

2020.gadā Ministru kabinets apstiprināja vairāk nekā 6 miljonu eiro piešķiršanu centralizētās RAKUS aptiekas loģistikas ēkas un stacionāru ēku savienojošu pāreju būvniecībai Hipokrāta ielas kompleksā. Ir uzsākti sagatavošanās darbi, lai veiktu būvniecības procesus, kas saistīti ar Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas infekciju bloka izveidi.

Jau šobrīd ir veikti pasākumi energoefektivitātes uzlabošanai stacionārā "Biķernieki".

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 25 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик