Nākamgad sāks 17 miljonus eiro vērtus Gaiļezera slimnīcas rekonstrukcijas darbus Новости

Nākamgad sāks 17 miljonus eiro vērtus Gaiļezera slimnīcas rekonstrukcijas darbus

Пятница, 13 апреля, 2018

 "Gaiļezera" slimnīcā, kas ir Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) sastāvdaļa, 2019.gadā tiks sākta 1.korpusa rekonstrukcija, kurā patlaban atrodas deviņas nodaļas, astoņi lifti un ambulatorās daļas diagnostikas kabineti, raksta "Latvijas Avīze".

Daudzās slimnīcas nodaļās nopietns remonts nav bijis jau vairākus gadu desmitus. RAKUS preses sekretāre Aija Lietiņa informēja, ka ārstniecības nodaļu remontdarbi vispirms tikšot uzsākti terapijas korpusa nodaļās.

Lai slimnīca varētu uzņemt pacientus arī remontu laikā un neciestu ārstniecības kvalitāte, 1. korpusā izvietotās nodaļas - gastroenteroloģijas, pneimonoloģijas, neatliekamās kardioloģijas, endokrinoloģijas, iekšķīgo slimību, neirovaskulārā, vispārējās neiroloģijas, aritmoloģijas un kardioloģijas nodaļas - tiks pārvietotas uz citām telpām gan stacionārā "Gaiļezers", gan citos RAKUS stacionāros. Pārvākšanās process notiks pakāpeniski šī gada laikā.

Pagājušā gada decembrī "Gaiļezerā" jau tika aizsākta veco liftu nomaiņa pret jauniem. Šogad pakāpeniski tiks nomainīti astoņi lifti, kas ir gandrīz 40 gadus veci. Lietiņa pastāstīja, ka jaunie lifti būšot modernāki un ievērojami ātrāki.

Plānots rekonstruēt arī stacionāra "Gaiļezers" ambulatorās daļas diagnostikas kabinetus, kas atrodas 1.stāvā, bet pēc 1.korpusa rekonstrukcijas pabeigšanas vērienīgi remontdarbi sekos arī 2. korpusā, kur izvietotas ķirurģijas nodaļas.

Visa apjomīgā stacionāra "Gaiļezers" rekonstrukcijas projekta realizācijas termiņš ir 2022.gada 31.decembris. Kopējās plānotās projekta izmaksas ir vairāk nekā 17 miljoni eiro, no kuriem lielāko daļu veido Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējums.

Источник: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 16 дней на портале
Был онлайн 19 часов назад
Строительный поисковик

Подборка услуг по теме