UZTICAMA TVAIKA BARJERA SILTUMIZOLĀCIJAS MATERIĀLU AIZSARDZĪBAI Актуальные советы

UZTICAMA TVAIKA BARJERA SILTUMIZOLĀCIJAS MATERIĀLU AIZSARDZĪBAI

Пятница, 14 января, 2022

Lai arī cik kvalitatīvi būtu siltinātas jūsu ēkas jumta konstrukcijas, siltumizolācijas slānis kvalitatīvi pildīs siltumizolācijas funkciju tikai, kamēr būs sauss. Lai neuzņemtu mitrumu nokrišņu iedarbībā, siltumizolācija no virspuses tiek pārklāta ar hidroizolāciju, savukārt lai tajā neiekļūtu telpu gaisa mitrums, kas izkļūst cauri konstrukcijām, to palīdz novērst tvaika izolācijas slānis.

Galvenā tvaika izolācijas slāņa funkcija – novērst gaisā esošā tvaika iekļūšanu siltumizolācijā. To ieteicams izmantot visās sabiedriskās un ražošanas ēku jumtu konstrukcijās, kuru telpās paredzēts normāls (tirdzniecības un atpūtas centri, dzīvojamie kompleksi, noliktavas, ražošanas telpas, viesnīcas, biznesa centri, slimnīcas vai auto centri) vai paaugstināts mitruma daudzums (sporta zāles, ūdens parki vai baseini). Tvaika membrānas slāni ieklāj tieši uz siltināmās pamatnes, un vēlāk uz tās piestiprina siltumizolācijas slāni.

11.jpg

Gan tvaika, gan gaisa barjera

Jaunai specializētajai tvaika izolācijas membrānai TECHNOELAST VB 500 SELF piemīt vairākas priekšrocības, kas izceļ to jumta siltināšanas produkcijas tirgū. Tā ir paredzēta izmantošanai jumtu konstrukcijās ar visiem siltumizolācijas tipiem un kopā ar visiem hidroizolācijas materiāliem, līmējot to tieši pie metāla profilētā seguma. Šīs membrānas apakšējā daļa ir pārklāta ar līpošu bitumena polimēro slāni, kas ir aizsargāts ar viegli noņemamu silikonizētu plēvīti. Līmes slānis sasaistās ar visām virsmām, veidojot nedalītu viengabalainu tvaika necaurlaidīgu slāni. Pašlīmējošās membrānas šuves nevajag papildus nostiprināt ar divpusēju līmlentu, tā uzticami pielīp segumam visā kontakta laukumā, un nav jāsagatavo papildu līdzena vienlaidu pamatne un papildu stiprināšanas aprīkojums. Tas jūtami samazina tvaika izolācijas slāņa montāžas laiku.

TECHNOELAST VB 500 SELF membrāna pilnībā tvaika necaurlaidīga: salīdzinājumā ar tuvāko tvaika izolācijas slāņa analogu – 200 µm biezu polietilēnu, tā tvaika caurlaidības koeficients – 1200 Sd (jo šis cipars lielāks, jo mazāk mitrumu vada materiāls), kur polietilēnam, kuru mēs naivi uzskatījām par tvaika nevadošu, šis rādītājs ir tikai 80 Sd. Savukārt alumīnija folijas slānis, ar kura membrāna ir pārklāta no ārpuses, nodrošina tai vēl arī iespēju maksimāli samazināt nekontrolētās gaisa plūsmas kustību uz ārpusi – citiem vārdiem sakot, šāds tvaika izolācijas slānis kļūst arī par gandrīz gaisa nevadošu. Šādi tiek panākts dubults labums: ēka apkārtējā vidē izdala daudz mazāk siltuma, un tās apkures izmaksas kļūst jūtami zemākas. Samazinās arī laiks, kas tiek patērēts šādas ēkas uzsildīšanai. Alumīnija folija slānis, bez savas tiešās funkcijas, papildus nodrošina telpās esošiem cilvēkiem papildu aizsardzību pret elektromagnētiskā lauka ietekmi: novērš no kosmosa nākošo 10–4000 MHz diapazona elektromagnētisko starojumu. 

Šāds pilnīgs hermētiskums nodrošina tvaika izolācijas membrānai papildu izmantošanas iespēju: tā īslaicīgi var pildīt jumta funkciju, zem tās var turpināt iekšdarbus pat lietainos laikapstākļos. Kamēr tirgū nebija TECHNOELAST VB 500 SELF, ierīkojamam jumtam izmantotie materiāli nenodrošināja nepieciešamos hidroizolācijas parametrus attiecībā uz tvaika izolāciju, tāpēc jumta ierīkošanas posmā zem tā nevarēja veikt nekādus citus būvdarbus.


22.jpg

Izturīgs un uzticams segums

Tvaika izolācijas membrāna TECHNOELAST VB 500 SELF tiek ražota ar armētu stiklašķiedras sietiņu, kas pārklāts ar bitumena, kurš modificēts ar polimēriem SBS (stirēns – butadiēns – stirēns) slāni. Šis bitumens ir samaisīts ar minerālo pildījumu. Šāds sastāvs nodrošina tai augstu stiepes izturību – pat 600/600 N. Šī vērtība nodrošina, ka uz membrānas, kas uzklāta uz profilētās metāla loksnes viļņiem, droši var atrasties cilvēks. Tā neizstaipīsies un nesaplīsīs, šādi ievērojami apsteidzot standarta, nearmētās tvaika izolācijas membrānas. 
Pateicoties iespējai staigāt pa membrānu un izturībai pret mehāniskiem bojājumiem, membrāna TECHNOELAST VB 500 SELF kļuvusi ļoti populāra montētāju vidū. Montētāji zina, ka uz tām var strādāt ātrāk, neīstenojot papildu drošības pasākumus un nepārdomājot katru savu kustību, kas parasti nozīmē īsāku ne tikai pašas membrānas, bet arī vēlāk stiprināmās siltumizolācijas slāņa ieklāšanas laiku.

 

Viegli, vienkārši un ātri montēt

Līmes slānis, kuram ir laba sasaiste ar pamatni, padara šīs tvaika membrānas montāžu par bezgala vienkāršu un vieglu. Izlīdzinot joslu attiecībā pret jumtu, no ruļļa atdala aizsargplēves malu, membrānas galu pielīmē profilētai pamatnei un tālāk, iztinot membrānas rulli pa visu jumta virsmu un, savlaicīgi noņemot aizsargplēvi, membrāna tiek pielīmēta pie visas pārklājamās pamatnes. Pateicoties tam, ka tā tiek pielīmēta, montāžas laikā membrāna nenobīdās attiecībā pret jumtu un jau ieklātām joslām nedz tās ieklāšanas laikā, nedz vēlāk – montējot siltumizolācijas slāni. Šādu darbu veikšanai nav nepieciešamas specifiskas zināšanas, tāpēc to var izdarīt ne tikai speciālisti, bet arī mazāk pieredzējuši montētāji vai amatieri.
Membrānas joslas platums – 1,08 m – izvēlēts tā, lai atbilstu jebkādam metāla profila augšējā viļņa solim, tāpēc līdz minimumam samazinātais iespējamo atgriezumu daudzums padara TECHNOELAST VB 500 SELF izmantošanu par ļoti taupīgu un racionālu.
Augstā materiāla kvalitāte un lieliskie tehniskie parametri, apvienojumā ar racionālu izmantošanu, augstu darba ražīgumu un mazu laika patēriņu, nodrošina membrānai unikālas priekšrocības, izmantojot to mūsdienīgu augstas energoefektivitātes ēku būvniecībā.
Vairāk informācijas atradīsiet šeit
https://www.technonicol.lt/materials/garo-izoliacija/garo-izoliacija.html

Matīss Rasims @user_5135809
https://www.buvbaze.lv/user_5135809/
2 года 11 месяцев 16 дней на портале
Был онлайн 01 февраля в 13:20
Строительный поисковик