Altum sāks pieņemt pieteikumus atbalsta sniegšanai privātmāju energoefektivitātes uzlabošanai Новости

Altum sāks pieņemt pieteikumus atbalsta sniegšanai privātmāju energoefektivitātes uzlabošanai

Четверг, 27 мая, 2021

Šodien "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" sāks pieņemt pieteikumus atbalsta sniegšanai privātmāju energoefektivitātes uzlabošanai, aģentūrai LETA pavēstīja "Altum" pārstāvji

Lai privātmāju īpašniekiem palīdzētu sagatavoties valsts atbalstam, "Altum" rīkos bezmaksas vebināru, kurā soli pa solim varēs uzzināt būtiskāko, kas jāzina, lai veiksmīgi sagatavotu pieteikumu.

Vebinārs norisināsies tiešsaistē plkst.13.

Būtisku informāciju par privātmāju energoefektivitātes programmas plāniem sniegs Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Vitenbergs (NA) un "Altum" valdes locekle Inese Zīle. Tam sekos praktiskā daļa, kur "Altum" Energoefektivitātes programmu departamenta vadītāja Ieva Vērzemniece informēs par atbalsta veidiem, apmēriem, pieteikšanos un energoefektivitāti uzlabojošiem pasākumiem, kādus var īstenot programmas ietvaros.

Vebināru vadīs "Altum" Mārketinga un komunikācijas vadītājs Kristians Pudans. Jautājumus varēs uzdot komentāros Facebook pasākuma lapā. Vebinārs notiks sadarbībā ar Ekonomikas ministriju.

Privātmāju energoefektivitātes atbalsta programma paredz atbalstu divos veidos, uz kuriem var pieteikties gan atsevišķi, gan uz abiem kopā viena pieteikuma ietvaros. Turklāt programmai tiek aicināti pieteikties arī tie, kuri iepriekš ir saņēmuši "Altum" garantiju privātmājas iegādei.

Pirmais atbalsta veids ir "Altum" garantija bankas aizdevumam līdz 30% no aizdevuma summas, taču nepārsniedzot 20 000 eiro. Šādas garantijas termiņš ir desmit gadi, un uz to var pretendēt jebkura fiziska persona, kuras īpašumā ir ekspluatācijā nodota privātmāja, kurā netiek veikta saimnieciskā darbība, un kura atbilst viena dzīvokļa mājas klasei saskaņā ar būvju klasifikāciju.

Savukārt otrs atbalsta veids ir grants līdz 5000 eiro ar nosacījumu, ka tas nepārsniedz aizdevuma sākotnējo pamatsummu, kā arī atbalsts 1000 eiro apmērā privātmājas energoefektivitātes pasākumu tehniskās dokumentācijas izstrādei. 

Grants un tehniskā palīdzība ir pieejama iedzīvotajiem, kuru apgādībā un kopā dzīvo vismaz trīs vai vairāk bērnu vai divi bērni un tiek gaidīts trešais, vai, ja privātmāja atrodas ārpus Rīgas un Jūrmalas un tām pieguļošo novadu administratīvās teritorijas - Mārupes, Olaines, Ķekavas, Salaspils, Ropažu un Ādažu. Būtiski ņemt vērā, ka gan tehniskā palīdzība, gan grants tiks izmaksāts tikai pēc energoefektivitātes pasākumu īstenošanas, ja rezultātā tiek paaugstināta privātmājas energoefektivitātes klase vismaz līdz C līmenim un apkures patēriņš samazināts par 20%.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 26 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик