Klīversalā būvēs jaunu dzīvojamo ēku “Blue Marine” Новости

Klīversalā būvēs jaunu dzīvojamo ēku “Blue Marine”

Пятница, 16 апреля, 2021

Klīversalas kvartālā 2022.gadā sāks jauna daudzdzīvokļu nama būvniecību. Saņemot būvatļauju 2020.gada 18.decembrī, šī būs nākamā dzīvojamā ēka Klīversalas kvartālā pēc River Breeze Residence pabeigšanas 2018.gadā., informē nekustamo īpašumu attīstītājs Pro Kapital. 

Dzīvojamo kvartālu vēsturiskajā rajonā attīsta Latvijas uzņēmums SIA Klīversala (Pro Kapital Latvia) – meitas uzņēmums kompānijai Pro Kapital Grupp AS, kas ir iekļauta Nasdaq biržas oficiālajā sarakstā un kurai ir vairāk nekā 25 gadu pieredze Baltijas tirgū. Ēkas vadošais arhitekts ir Aivars Kagainis ar kolēģiem no arhitektu biroja SIA Projektu birojs Grietēns un Kagainis. Šis ir bijis ne tikai ārkārtīgi iedvesmojošs projekts arhitektiem, bet vienlaikus arī izaicinājums veidot arhitektoniski estētisku, augstas kvalitātes un energoefektīvu namu tik vēsturiski nozīmīgā teritorijā.

Kā atklāj Pro Kapital Latvia valdes locekle Olga Rudzika, projekta nosaukums Blue Marine saistīts ar Klīversalas pussalas īpašo šarmu. “Nosaukums atspoguļo šeit esošo romantisko Vidusjūras reģiona atmosfēru – saulaino pussalu, ko ieskauj Āgenskalna līcis, Daugava un jūras tuvums. Turklāt arī vēsturiski Klīversalas pussala bija saistīta gan ar jūrniekiem un kuģiem, gan arī tirdzniecības loģistiku pa ūdens ceļiem.”

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 24 дня на портале
Был онлайн 18 апреля в 21:47
Строительный поисковик