Vides objektu idejas Klīversalas kvartāla labiekārtošanai Новости

Vides objektu idejas Klīversalas kvartāla labiekārtošanai

Среда, 27 февраля, 2019

Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Tēlniecības un Vides mākslas apakšnozaru studentu izstrādāto Klīversalas kvartāla labiekārtošanas darbu skatē paziņoti pieci projekti, kas izvēlēti nākamajai kārtai un kuru īstenošanu izvērtēs Klīversalas kvartāla attīstītāji.

LMA un Klīversalas kvartāla sadarbības projekta ietvaros studenti izstrādāja pārdesmit idejas – vides objektus un skulptūras, kas varētu papildināt un pilnveidot topošā Klīversalas kvartāla telpisko vidi. «Klīversala ir iedvesmojoša un romantiska vieta, kur studenti var iejusties grāfa Monte-Kristo lomā un pierādīt sevi kreatīvi, izaicinot sabiedrību radīt vietu, no kuras negribas aiziet», LMA rektors prof. Kristaps Zariņš.

«Klīversalas kvartāls ir nozīmīga Rīgas teritorija, kas daudzas desmitgades bija rīdziniekiem nepieejama. Mūsu mērķis ir atjaunot šo teritoriju kā komfortablu, estētisku un ērtu vidi dzīvošanai un brīvā laika pavadīšanai. Sadarbība ar LMA ļauj studentiem piedalīties savas pilsētas pilnveidošanā, kā arī palīdz mums radīt šeit vitālu, draudzīgu un dinamisku pilsētvidi,» teic Paolo Mikeloci (Paolo Michelozzi), Klīversalas kvartāla attīstītāja «Pro Kapital» valdes priekšsēdētājs.

Nākamajā kārtā izvēlēti šādi darbi (skatīt galerijā):

- Piemineklis cilvēkam/autors Marks Rožencovs;

- Zemes gars/autore Svetlana Saveļjeva;

- Sestā maņa/autors Andrejs Ratkēvičs;

- Kleever obscura/autors Viesturs Reinis;

- Līdzsvarā/autore Luīze Linde.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 26 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик