AKUMULATORA URBJMAŠĪNAS – VEIDI UN PIELIETOJUMS Актуальные советы

AKUMULATORA URBJMAŠĪNAS – VEIDI UN PIELIETOJUMS

Понедельник, 24 мая, 2021

AKUMULATORA URBJMAŠĪNAS – VEIDI UN PIELIETOJUMS

Sieva jau nedēļu lūdz, lai pieliec kalendāru pie koridora sienas? Dēls aicina palīdzēt salabot datorgaldu? Meita – lai pieliec spoguli pie durvīm? Visus šos darbus varēsi viegli paveikt, ja Tev būs pašam savs akumulatora skrūvgriezis vai, vēl labāk, akumulatora urbjmašīna. Bet, pirms skrien uz veikalu un nopērc kādu no tām, uzticoties pārdevēju ieteiktajam, ir dažas lietas, kuras Tev vajadzētu zināt.

Akumulatora urbjmašīnas - veidi un pielietojums

Nereti gadās, ka cilvēks vajadzības spiests vai arī kaut kādu impulsu vadīts dodas uz veikalu un spontāni iegādājas akumulatora urbjmašīnu, atnesot mājās seko vilšanās – skrūves nevar tik viegli ieskrūvēt, kā biji iztēlojies, akumulatora lādēšanai nepieciešams piecreiz ilgāks laiks nekā Tu ar to darbojies, arī rokā kaut kā nav ērti turēt… Tāpēc, pirms instrumenta iegādes, nepieciešams iepazīties ar noderīgu informāciju.

Pasaulē mazākā akumulatora urbjmašīna

Akumulatora veids
Pirmais, kam vajadzētu pievērst uzmanību, ir akumulators jeb instrumenta baterija. Lai ganlielākoties instrumentu veikalos atrodajamiem urbjiem ir niķeļa (Ni) baterijas, ir arī pieejami urbji kam ir Litija-jonu (Li-Ion) baterijas. Jebkurā gadījumā priekšroka jādod instrumentiem ar Litija-jonu baterijām, jo tie ir vieglāki, uzlādējas ātrāk, tā darbība ir vienmērīga, līdz pat akumulatora pilnīgai izlādēšanai, salīdzinājumā ar Niķeļa akumulatoriem, kuri jo vairāk izlādējas, jo to darbība paliek vājāka. Taču iegādājoties instrumentu ar Li-Ion akumulatoru, jārēķinās ka to cena būs lielāka.

Akumulatora voltāža
Viena no galvenajām akumulatora instrumentu atšķirībām ir tā jauda. Akumulatoru jauda tiek mērīta voltos (v). Standarta akumulatoru urbjmašīnu jaudas ir: 12v( tā ir līdzvērtīga 10.8v un 12.6v), 14.4v, 18v. Ir arī “niknās”akumulatora urbjmašīnas, kuru jauda ir 28 un pat 36 volti, bet par šiem “niknajiem” instrumentiem vari droši aizmirst, ja vien neparedzi tuvākajā nākotnē vajadzību caururbt pusmetru biezus materiālus. Ar 12 voltīgu akumulatoru spēsi paveikt mājas darbus – piestiprināt pie sienas gleznu, saskrūvēt skapīti, salabot durvis, utt. Bet, protams, ja iegādājas instrumentu, tad ir vēlme lietot to jebkuriem mērķiem, kā piemēram izurbt caurumu betona sienā, tad labāk tomēr būtu iegādāties urbjmašīnu “ar rezervi”, proti, ar 14.4v akumulatoru.

Akumulatora voltāža

Akumulatora Ah (ampērstundas)
Papildus akumulatora voltāžai ir jāpievērš uzmanība instrumenta ampērstundām (Ah). Tirdzniecības vietās ir pieejamas urbjmašīnas, kuru Ah svārstās no 1.0 līdz pat 4.0, principā – jo ampērstundas ir vairāk, jo labāk. Vēlamais Ah daudzums – vismaz 2.0. Katrā ziņā, ir vērts atcerēties, ka, ja jauda ir zemāka par 9,6v un/vai 1.2 Ah, tad tā ir vienkārši liekas naudas tērēšana.
Apgriezienu skaits (ātrums)
Pamatā jo ātrāka ir Tava akumulatora urbjmašīna, jo tā ir ražīgāka. Bet visus darbus nav iespējams labi izdarīt ar maksimālo ātrumu, tāpēc ir nepieciešams ātruma regulēšanas iespēja, jo urbšanai Tu izmantosi maksimālo ātrumu, bet skrūvēšanai, lai nesabojātu virsmu, mazāku. Instrumenta ātruma mēra pēc apgriezienu skaita minūtē – rpm (revolutions per minute). Laba instrumenta, ar kuru iespējams gan urbt, gan arī skrūvēt, apgriezienu skaits sasniedz vismaz 1300 rpm.

Akumulatora urbju veidi

Akumulatora leņķa skrūvgriezis
Akumulatora skrūvgriezis
Akumulatora triecienurbjmašīna

Akumulatora leņķa skrūvgriezis
Šie akumulatora skrūvgrieži pārsvarā paredzēti maziem mājas darbiem, lampas vai skapīša saskrūvēšanai, tādēļ pārsvarā to jauda un ātrums ir neliels. Taču tā korpuss ir mazs un transformējams, kas ļauj ar to piekļūt grūti aizsniedzamās vietās. Šāds skrūvgrieznis noderīgs cilvēkiem, kam to nākas izmantot tikai pāris reizes gadā.

Akumulatora leņķa skrūvgriezis

Akumulatora skrūvgriezis
Parasts akumulatora skrūvgriezis ir aprīkots ar reversa slēdzi, kas ļauj ar to ieskrūvēt un izskrūvēt skrūves. Kā arī tie pārsvarā tiek aprīkoti ar spēka regulēšanas funkciju, kas pie iestastītā režīma, neļauj tam turpināt skrūves ieskrūvēšanu, kas lieliski noder skrūvējot, mazas un tievas skrūves. Šādam skrūvgrieznim būtu nepieciešams atrasties katra mājamatnieka mājās.

Akumulatora skrūvgriezis

Akumulatora triecienskrūvgriezis
Triecienskrūvgrieznis ir ar lielu griezes momentu, kas komplektā ar trieciena funkciju, palīdz tam ieskrūvēt un izskrūvēt lielas skrūves, bez mazākās piepūles. Taču šā skrūvgriežņa mīnuss ir , tam nav patronas, līdz ar to, tajā nav iespējams ievietot urbi, tātad urbt, bet dažiem dārgākiem modeļiem šī problēma ir atrisināta, pievienojot tam speciālu patronu.

Akumulatora triecienskrūvgriezis

Akumulatora triecienurbjmašīna
Ja akumulatora urbjmašīnu izmantosim ne tikai skrūvju ieskrūvēšanai, bet ar to paredzēts izurbt caurumus betonā, tad vēlams izvēlētiestriecienurbjmašīnu. Šī papildus funkcija jums nodrošinās ātrāku un ērtāku cauruma izurbšanu, protams jāreiķinās ka tā maksās dārgāk, jo urbjmašīna būs jaudīgāka un ar lielāku apgriezienu skaitu.

Akumulatora triecienurbjmašīna

Akumulatora skrūvgriežu EKSTRAS
Pārnesumi
Urbjmašīnas kas aprīkotas ar pārnesuma slēdzi, ļaus jums ieskrūvēt lielāku skrūvi, ar mazāku jaudu. Pārslēdzot slēdzi tas pārslēgsies no parastā darba režīma uz lēnāku, bet stiprāku režīmu, mainot darba vārpstas griezes momentu.

Pārnesumi

LED apgaismojums
Šī funkcija iegādājoties akumulatora skrūvgriezni var šķist lieka, taču strādājot ar instrumentu vāji apgaismotās telpās, šaubas pagaist kā nebijušas. LED gaisma nav spoža, taču tā ir novirzīta tieši uz darba vietu, tādēļ tā pilnībā attaisno sevi.

LED apgaismojums

Trīs akumulatori
Ja strādājam ar akumulatora skrūvgriezi ļoti intensīvi, tad baterijas bieži vien neuzlādējas pilnīgi un lai darba gaita neapstātos, izņemam tās no lādētāja, līdz galam neuzlādētas. Šādi rīkojoties mēs saīsinām bateriju kalpošanas laiku, tādēļ trīs baterijas ir liels pluss. Bieži strādājot baterijas nolietojas vai negadījuma rezultātā beidz savu mūžu, tad trešā baterija ir kā dieva sūtīta dāvana, jo iegādājoties atsvešķi bateriju, tā bieži sastāda pusi skrūvjgrieža vērtību.

Trīs akumulatori

Papildus rokturis
Šāds papildus rokturis sevi atspēko, veicot urbšanas darbus vai lielu skrūvju izskrūvēšanu, jo akumulatora skrūvgriezis ir neliela izmēra un papidus rokturis nodrošina, ka spiedienu uz to varam izdarīt ar abām rokām.

Papildus rokturis

Aizsardzība pret pārkaršanu
Strādājot intensīvi ar akumulatora skrūvgriezi (urbjot vai skrūvējot lielas skrūves), it īpaši ja darba vide kurā darbojamies, ir pārlieku silta (jumts vai telpa vasarā), varam nepamanīt ka skrūvgriezis ir pārkarsis. Lai izbēgtu no skrūvgrieža sadegšanas, pārkaršanas aizsardzība neļaus urbim strādāt sasniedzot bīstamu temperatūru, līdz to atdzišanai.

Aizsardzība pret pārkaršanu

Jostas āķis
Varbūt jums šis papildus aprīkojums šķitīs lieks un nevajadzīgs, taču strādājot uz trepēm vai sastatnēm, tas būs ļoti noderīgs, itīpaši ja tas nav vienīgais instruments kas atrodas jūsu rokās.

Jostas āķis

Ergonomisks rokturis
Ergonomisks rokturis ir kas vairāk nekā tikai komforts – ja ilgstoši jāstrādā ar instrumentu, kas labi “neiegulst” rokā, tas var nogurdināt vairāk vai pat radīt veselības sarežģījumus. Labs rokturis ir aprīkots ar pretslīdēšanas gumijām, kas palīdz instrumentu labāk noturēt, tāpat ir svarīgs roktura novietojums, lai ar vienas rokas palīdzību vari pārslēgt reversa slēdzi bez piepūles.

Informatīvs displejs
Akumulatora urbja displejs informēs jūs par – akumulatora enerģijas stāvokli, urbja temperatūru, uzstādījumiem un protams pats galvenais ir pulkstenis, lai mēs neaizmirstu pusdienas pārtraukumu un darba laika beigas.
Cerams ka šis raksts jums palīdzēja kaut nedaudz atvieglot akumulatora skrūvgrieža iegādi, plašajā piedāvajuma klāstā, atrodot sev piemērotāko.

Informatīvs displejs
Vladimirs Klujevs @rubric
Руководитель проекта
5 лет 3 месяца на портале
Был онлайн 19 июля в 09:50
Строительный поисковик