Būvfirmas Arčers apgrozījums pērn palielinājies par 39,3% Новости

Būvfirmas Arčers apgrozījums pērn palielinājies par 39,3%

Вторник, 19 мая, 2020

Būvniecības uzņēmums SIA "Arčers" pagājušajā gadā strādāja ar 37,008 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 39,3% vairāk nekā 2018.gadā, savukārt kompānijas peļņa palielinājās vairāk nekā 18 reizes un bija 2,507 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. 

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījums nav sasniedzis pagājušā gada sākumā plānoto līmeni, kas ir saistīts ar vairāku nozīmīgu projektu apturēšanu finansējuma trūkuma dēļ. 

Pagājušajā gadā būtisku daļu no "Arčers" kopējā būvdarbu apmēra veidoja objekti, kas saistīti ar militārās infrastruktūras izbūvi Lielvārdes militārajā lidlaukā, bāzē Bolderājā un Ādažu poligonā. 

Pagājušajā gadā pabeigti un nodoti ekspluatācijā tādi objekti kā Jēkabpils Tiesu nams, militārās infrastruktūras projekts gaisa spēku bāzē Lielvārdē, Ludzas peldbaseins, Latvijas Lauksaimniecības universitātes ražošanas un apmācības centra pārbūve. 

Pērn arī sākti vairāki projekti, kuru nodošana ekspluatācijā paredzēta 2020.gadā - Stopiņu novada koncertzāle, Rēzeknes olimpiskais centrs, Rīgas Angļu ģimnāzijas pārbūve, Valmieras cietuma dzīvojamā korpusa pārbūve un pastaigu laukuma izbūve, degradētās teritorijas revitalizācija Pārogres industriālajā parkā, kā arī vairāki militārās infrastruktūras projekti. Pērn arī noslēgts līgums par Mārupes pamatskolas pārbūves projektēšanu un būvniecību.

Patlaban "Arčers" nav novērojis Covid-19 pandēmijas ietekmi uz uzņēmuma saimniecisko darbību. Uzņēmuma vadība uzskata, ka "Arčers" spēs pārvarēt ārkārtējo situāciju, tiek veikta uzņēmuma finanšu situācijas monitorēšana, izstrādāts krīzes plāns, tiek savlaicīgi plānota resursu iegāde. 

"Arčers" 2018.gadā strādāja ar 26,575 miljonu eiro apgrozījumu un guva 138 039 eiro peļņu.

"Arčers" reģistrēta 1992.gadā. "Arčers" ir daļa no daudznozaru holdinga, un tā 100% kapitāldaļu turētājs ir SIA "Nule 17", kuras 100% īpašnieks ir AS "UGN". "Arčers" patiesais labuma guvējs ir Armands Garkāns.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 25 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик