Būvuzņēmēja: Новости

Būvuzņēmēja: "Alga 1000-1200 uz rokas, tomēr darbinieku mums trūkst!"

Пятница, 10 августа, 2018

"Es neuzskatu, ka Arčera maksātā alga strādniekam – 1000 līdz 1200 eiro uz rokas – būtu maza vai cilvēka necienīga. Tomēr darbinieku mums trūkst," intervijā laikrakstam "Dienas Bizness" saka būvuzņēmuma Arčers valdes locekle Maija Baltgalve.

 


"Lai mazinātu negodīgu konkurenci un ēnu ekonomiku, Arčers viens no pirmajiem iestājās gan par ģenerālvienošanās noslēgšanu nozarē, gan elektronisko darba laika uzskaiti," saka Baltgalve.

 

"Manuprāt, pašreizējais slieksnis būvobjektiem – miljons eiro, no kura sākas elektroniskā darba laika uzskaite, – ir daudz par augstu. Uzskaite ir nepieciešama arī mazajos objektos, kur pārsvarā ir "melnās" naudas. Elektroniskajai darba laika uzskaitei vajadzētu būt visos objektos."

Baltgalve gan atzīst, ka uzņēmums kuru katru darbā neņemot, jo tam vajagot sava aroda pratējus. Mazkvalificētu strādnieku īpatsvars būvobjektā esoy vien 20 līdz 30 cilvēki uz 300 līdz 500 cilvēkiem.

 

"Ir vērojama tendence, ka zināma daļa speciālistu atgriežas no ārzemēm un nāk pie mums strādāt. Daudzus darbus varam veikt holdinga ietvaros."

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 23 дня на портале
Был онлайн 18 апреля в 21:47
Строительный поисковик