Colliers: Krīzes laikā ieguvēji būs loģistikas sektors un samazinātās konkurences iespējas izmantojošie investori Новости

Colliers: Krīzes laikā ieguvēji būs loģistikas sektors un samazinātās konkurences iespējas izmantojošie investori

Понедельник, 6 апреля, 2020

Covid-19 pandēmijas izraisītajā krīzē nekustamo īpašumu tirgū ieguvēji var būt loģistikas centri, kā arī investori, kuri mēģinās gūt labumu no samazinātās konkurences, secināts nekustamo īpašumu konsultāciju kompānijas "Colliers International" apskatā par Centrālās un Austrumeiropas valstu valdību pasākumiem krīzes laikā. 

Nekustamā īpašuma tirgus uz Covid-19 pandēmijas izraisīto krīzi lielākoties reaģē ar sabremzēšanos un plānu parskatīšanu, taču ir tirgus spēlētāji, kas izmantos šo situāciju savā labā, secināts apskatā.

"Colliers International" Baltijas reģiona vadošais partneris Deniss Kairāns norāda, ka Baltijas valstis, tāpat kā citas Centrālās un Austrumeiropas reģiona valstis, reaģē uz Covid-19 ietekmi un valdību veiktajiem pasākumiem, lai atbalstītu ekonomisku un mazinātu izraisīto negatīvu ietekmi. Šobrīd vissmagāk ir skartas mazumtirdzniecības (izņemot pārtikas un dzērienu tirdzniecību un farmāciju) un viesmīlības nozares (viesnīcas, restorāni un kafejnīcas), līdzīgi kā citās Eiropas valstīs. 

Apkopojumā secināts, ka Baltijas un Austrumeiropas valstis bija dažas no pirmajām, kas ieviesa ierobežojošus pasākumus cilvēkiem un uzņēmumiem, tāpēc līdz šim nāves gadījumu skaits ir salīdzinoši mazs. Reģiona valdības izvērsa dažādus pasākumus, vērstus uz uzņēmējdarbības un ekonomikas 

atbalstu. Šobrīd šie pasākumi tiek realizēti, bet būs nepieciešams laiks, lai tos īstenotu

paredzētajā apjomā un redzētu to rezultātus.

"Colliers Internetional" norāda, ka reģiona biroju tirgiem ir beidzies spēcīgas izaugsmes periods. Īpašniekiem, nomniekiem un visām iesaistītajām pusēm turpmāk būs svarīgi atrast veidus, kā rīkoties šajā situācijā. 

Tāpat apskatā konstatēts, ka lielākā daļa darbinieku strādā attālināti, turklāt ir sagaidāma kavēšanās ar būvniecību nākotnē. Tomēr ir daži investori, kas cer gūt labumu no samazinātas konkurences un jaunajām iespējām. 

"Colliers International" arī secina, ka e-komercijas platformas, jo īpaši pārtikas, krīzes situācijā plaukst un pielāgojas milzīgam pieprasījuma pieaugumam. 

Arī loģistikas sektors kopumā jūtas stabili, jo vēl kā nekad e-komercijas operatoriem un izplatītājiem ir svarīgi nodrošināt, lai piegādes ķēdes darbotos vienmērīgi. Pieprasījums pēc papildu īstermiņa glabāšanas un apstrādes risinājumiem reģionā kļūst arvien lielāks, konstatē "Colliers International". 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 13 дней на портале
Был онлайн 07 апреля в 18:12
Строительный поисковик