Daugavas stadiona ledus hallei vēl nav izsniegta būvatļauja Новости

Daugavas stadiona ledus hallei vēl nav izsniegta būvatļauja

Среда, 25 марта, 2020

2021.gada pasaules čempionātam hokejā vīriešiem paredzētās hokeja treniņu ledus halles būvniecībai vēl nav izsniegta būvatļauja, aģentūrai LETA atzina Kultūras un sporta centra "Daugavas stadions" direktors Guntis Zālītis.

Zālītis skaidroja, ka ledus halles projektēšana pamatā ir beigusies un šobrīd gaida, kad izsniegs būvatļauju. Zālītis uzsvēra, ka tas nekādā veidā neapdraud potenciālo hokeja čempionāta norisi, ja, protams, tas netiks atcelts citu apsvērumu dēļ.

Kā ziņots, 2021.gada Pasaules čempionāts hokejā vīriešiem plānots no 7.maija līdz 23.maijam Rīgā un Minskā. Rīgā norisināsies 30 spēles, uz kurām plānots pulcināt ap 175 000 līdzjutēju, kā arī vairāk nekā 200 žurnālistu no vietējiem un starptautiskajiem medijiem.

Čempionāta ietvaros Rīgā norisināsies grupu turnīrs un divas ceturtdaļfināla spēles.

Kā vēstīts, Daugavas stadiona ledus halles projektēšanas iepirkumā uzvarējusi personu grupa "ARMS", kuru veido SIA "ARMS Group" un igauņu uzņēmums "OÜ RTS Infraehitus". Gadījumā, ja projektētājs un būvnieks "ARMS" neiekļausies līgumā noteiktajā termiņā vai neizpildīs darbus kvalitatīvi, tiks piemērotas līgumā atrunātas sankcijas.

Latvijas Hokeja federācija (LHF) iepriekš norādījusi, ka tai nav pilnīgas pārliecības, ka 2021.gadā Rīgā notiks pasaules čempionāts, kuru paredzēts rīkot kopā ar Baltkrieviju, ziņoja portāls "Tvnet". Problēmas saistītas ar treniņhalli, kas līdz 2021.gada sākumam jāuzbūvē pie Daugavas stadiona. 

Starp LHF un Baltkrievijas pusi februārī tika parakstīts sadarbības līgums par 2021.gada pasaules čempionāta rīkošanu. Tas paredz, ka vienas apakšgrupas komandas sacentīsies Rīgā, bet otras spēlēs Minskā. Izslēgšanas mači un cīņas par medaļām notiks Baltkrievijā.

Komentējot šīs bažas, Zālītis iepriekš aģentūrai LETA pauda pārliecību, ka visus paredzētos objektus izdosies uzbūvēt laikus. 

"Pirmais iepirkums noslēdzās bez rezultāta, jo pieteicās tikai viens neatbilstošs pretendents. Nedaudz samazinājām prasības, tāpēc tagad visam vajadzētu būt kārtībā. Kopējās halles būvniecības izmaksas ir 10,5 miljoni eiro. Gala projektēšanas un būvniecības process ilgs 18 mēnešus," iepriekš skaidroja Zālītis.

Kā iepriekš vēstīja portāls "Tvnet", ja tomēr kādu neparedzētu apstākļu dēļ būvniecība aizkavējas, tā obligāti jāpabeidz līdz 2022.gada beigām. Pretējā gadījumā Latvijai jāatmaksā Eiropas Savienības (ES) finansējums 37 miljonu eiro apmērā.

Tāpat portāls vēstīja, ka Daugavas stadiona halle ekspluatācijā jānodod līdz 2021.gada februārim, lai to varētu izmantot čempionāta vajadzībām. Ja ēkas uzcelšanai paredzēti 18 mēneši, tad līgums ar halles būvnieku jānoslēdz vēlākais šā gada septembrī.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 25 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик