Guļbūves apstrāde ar lazūrkrāsu Актуальные советы

Guļbūves apstrāde ar lazūrkrāsu

Вторник, 24 марта, 2020

GUĻBŪVES KRĀŠOŠANA

 

Apstrādājot apaļkoku virsmas, vispirms ieteicams izmantot antiseptiķi. Iemesls ir ne tikai ārējais izskats, bet arī koksnes struktūra. Masīvkoksnes izmaiņas mitruma dēļ ir ievērojami lielākas salīdzinājumā ar koka paneļiem, tāpēc apaļkoku virsmai ieteicams plānā kārtā veikt aizsargājošu apstrādi ar lazūrkrāsu, tā saglabās dabisko koka tekstūru. Turklāt ietonēta tā pasargās koku no saules un mitruma radītajām izmaiņām. Lazūra ir lieliski piemērota apaļkoku virsmām un tā ir viegli uzklājama.  Salīdzinājumā ar tradicionālajām krāsām, kas paredzētas koka mājām, lazūrkrāsa veido plānu koksnes aizsargkārtu un izceļ koka tekstūru.



APSTRĀDE AR ANTISEPTIĶI

 

1. Notīriet no apstrādājamās virsmas atlipušo materiālu, netīrumus un putekļus. 

2. Apmazgājiet netīro vai ar pelējumu pārklājušos virsmu izmantojot TEKNOS mazgāšanas līdzekli fasādēm un pret pelējumu RENSA FACADE.

3. Nogruntējiet koksnes virsmu ar bezkrāsaino TEKNOL AQUA 1410-01 antiseptiķi. Uzklājiet izmantojot otu vai izsmidzināšanu metodi. Ļaujiet virsmai žūt 1 dienu. Ja izmantojat izsmidzināšanas tehnoloģiju, pēc tās apstrādājiet virsmu ar otu nostiprinot pārklājumu. 

šuvju vietām, ievērojiet īpašu piesardzību. 

4. Visbeidzot notīriet instrumentus ar Teknos RENSA BRUSH un ūdeni un pārstrādājiet atkritumus saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma. Tukšu, sausu iepakojumu var pārstrādāt.

5. Atbrīvojieties no atkritumiem saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma. Tukšu, sausu iepakojumu var pārstrādāt.





PĀRKLĀŠANA AR LAZŪRU

1. Notīriet no apstrādājamās virsmas atlipušo materiālu, netīrumus un putekļus. Apmazgājiet netīro vai ar pelējumu pārklājušos virsmu izmantojot TEKNOS mazgāšanas līdzekli fasādēm un pret pelējumu RENSA FACADE.

2. Pārklājiet virsmu 1-2 reizes ar Teknos WOODEX CLASSIC. Pirms krāsošanas lazūru kārtīgi samaisiet līdz iepakojuma apakšai. Izmantojot ierīvēšanos metodi, vienmērīgi apstrādājiet virsmu/ dēli. Tas ļauj izvairīties no tumšām šuvēm, kas rodas nevienmērīgas pārklāšanas dēļ. Lazūru vienmēr ieteicams uzklāt atbilstoši koksnes rakstam. 

3. Visbeidzot notīriet instrumentus ar Teknos TEKNOSOLV 1621 un ūdeni un pārstrādājiet atkritumus saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma. Tukšu, sausu iepakojumu var pārstrādāt. Atbrīvojieties no atkritumiem saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma. Tukšu, sausu iepakojumu var pārstrādāt.

Atrodiet savu iecienītāko lazūras toni Teknos WOODEX krāsu kartē un izveidojiet skaistu baļķu virsmu aizsardzību!





PADOMI GUĻBŪVES UZTURĒŠANAI

• Nav ieteicams uz ārējām virsmām izmantot tikai bezkrāsainu lazūru vai antiseptiķi. Tikai krāsošana ar tonētu krāsu materiālu pasargās koksni no pelēkā pigmenta. 

• Papildus tonēšanai, pamatnes krāsa un virsmas porainība arī ietekmē krāsas gala toni. Sākumā izmēģiniet produktu uz atsevišķas virsmas. Ja šķiet, ka krāsas tonis uz tās ir vēlamais, varat izmēģināt tieši uz krāsojamā objekta.

• Nekavējoties noslaukiet krāsas noplūdes un izšļakstījumus, pretējā gadījumā tie ietekmēs gala rezultātu.



APRĒĶINS

Vienkāršākais veids ir aprēķināt kopējo sienu platību, neatrēķinot durvis un logus. Šajā gadījumā krāsas daudzums, visticamāk, būs pienācīgi aprēķināts un neradīsies iztrūkums. 

 

Pārklājošā antiseptiskā patēriņš uz virsmām ir 5-8 m² / l, tāpēc aprēķinos var izmantot, piemēram, 7 m² / l.

 

Lazūras patēriņš uz virsmām ir 5-8 m² / l, tāpēc aprēķinos var izmantot, piemēram, 7 m² / l. Ēvelētām virsmām patēriņš ir 9–12 m² / l, tāpēc aprēķinos var izmantot, piemēram, 10 m² / l.

 

Aprēķinot krāsas vai lazūras patēriņu, izmantojiet šādu shēmu: kopējā krāsojamā platība m² / pietiekamība m² litrā = nepieciešamais litru skaits.

Piemēram, šādā veidā jūs aprēķināsiet nepieciešamo krāsas daudzumu ar platību 180 m²: 180 m² / 7 m² litrā = 25,7 litri vai 3 x 9 l kannas.





Roberts Eiduks @kcentrs
https://www.buvbaze.lv/kcentrs/
4 года 5 месяцев 11 дней на портале
Был онлайн 11 августа в 12:20
Строительный поисковик