Cedral fasādes dēļu uzstādīšana ziemā Актуальные советы

Cedral fasādes dēļu uzstādīšana ziemā

Вторник, 11 февраля, 2020

Cedral dēļu uzstādīšana ziemā: svarīgākie noteikumi 

Cedral dēļu uzstādīšana ziemā – racionāls lēmums vai nepraktiska izvēle? Eksperti saka, ka uzstādīšana siltajā sezonā būtiski neatšķiras no uzstādīšanas aukstajā sezonā. 

Uzstādīšanas darbi norit ātrāk

Lina un Vjačeslavs, kuri ir uzcēluši māju Grendavē, Viļņas rajonā, izdarīja praktisku izvēli. Viņiem bija būtiski ne tikai tas, lai Cedral dēļi radītu koka mājas iespaidu, bet arī lai tie būtu izturīgi pret apkārtējās vides ietekmi. Vjačeslavs, kurš ir fiziķis, novērtēja, ka šķiedrcementa dēļi Cedral ir ražoti, ņemot vērā Baltijas klimata ne īpaši labvēlīgos apstākļus, un ir montējami arī ziemā. 

“Māju uzcēlām ziemā un uzreiz uzstādījām Cedral dēļus. Ar šo materiālu var strādāt dažādos apstākļos. Mājā jau var dzīvot, nav jāgaida pavasaris un bez vajadzības nav jākurina,” praktisko noderīgumu ir ievērojis V. Kuzmičs.

Iesākumā viņa sievai šķita neparasti, ka uzstādīšanas darbi ziemā netiek pārtraukti, taču visai drīz viņa saprata, kādas ir šāda lēmuma priekšrocības – darbi ātrāk virzījās uz priekšu. 

“Šos Cedral dēļus var uzstādīt visās sezonās. Viss ir atkarīgs no pareizas sagatavošanās,” apstiprina šīs mājas apdares darbu vadītājs Dmitrijs Gromīka, uzņēmuma SAS (UAB) “Divista” direktors.


Kā sagatavoties uzstādīšanai ziemā?

Pirms uzstādīšanas apsegti Cedral dēļi ir jāuzglabā uz paletēm, uz kuriem tie tika piegādāti. Visi pārvadāšanai izmantotie pagaidu pārsegi ir jānoņem, lai nerastos mitrums. Uzglabājot Cedral dēļus, tie ir jānosedz ar necaurspīdīgu brezenta pārsegu.

 “Galvenā atšķirība starp Cedral dēļu montēšanu aukstajā un siltajā sezonā ir tā, ka, uzstādot dēļus aukstajā sezonā, ir jāizvēlas piemērots apģērbs – lai būtu silti un nesaltu rokas un kājas,” stāsta “Etex grupas” šķiedrcementa produktu inženieris Mantas Urbonas. 

Darba principi un sagatavošanās uzstādīšanai ir līdzīga kā siltajā sezonā. M. Urbonas stāsta, ka vispirms ir jāizlemj, kāda veida Cedral dēļus izvēlēties: Cedral Click vai Cedral Classic. Ir būtiski izvērtēt, vai tie tiks uzstādīti horizontāli vai vertikāli, – no tā būs atkarīga konstrukcijas ierīkošana un izmantojamie materiāli. Saistībā ar Cedral dēļu daudzuma aprēķināšanu un pasūtīšanu būtu jāvēršas Cedral tirdzniecības vietās. Daudzumu varat aprēķināt arī paši interneta vietnē http://www.cedral.lv/ (Cedral kalkulators). Pirms darbu sākšanas pareizi jāsagatavo konstrukcija, pie kuras tiks stiprināti Cedral dēļi.

“Cedral šķiedru cementa dēļi ir fasādes apdares materiāls, kurš ir rūpnieciski krāsots un ir gatavs uzstādīšanai. Visi ražošanas procesi tiek pabeigti rūpnīcā, tāpēc, Cedral dēļiem nonākot klienta mājās, tie nav papildus jāsagatavo uzstādīšanai un tos var uzstādīt uzreiz,” stāsta fibrocementa produktu inženieris.

Iztur temperatūras izmaiņas

Kādi fiziskie parametri nodrošina, ka klimats neietekmē šo Cedral dēļu uzstādīšanu un ekspluatāciju? Cedral dēļiem ir ekspluatācijas īpašību deklarācija – tas nozīmē, ka tie ir testēti atbilstoši Eiropas standartam. Standarts paredz dažādus testus, kas ir jāiztur Cedral dēļiem: mērcēšana un žāvēšana, karstums un lietus, sildīšana un dzesēšana, uzliesmojamība u.c. Kad Cedral dēļi ir izturējuši visus Eiropas standartā paredzētos testus, tiek iegūta ekspluatācijas īpašību deklarācija. Šis dokuments pierāda, ka Cedral dēļi ir piemēroti izmantošanai dažādos klimatiskajos apstākļos.

Cementa Cedral dēļus ir vienkārši piestiprināt – tos var pieskrūvēt ar skrūvēm vai piesist ar naglām pie nesošās konstrukcijas. Šos dēļus var vienkārši uzstādīt arī māju īpašnieki, kuriem nav pieredzes šādā darbā, bet kuri ir konsultējušies ar speciālistiem. Cedral dēļu uzstādīšanai ir nepieciešami šādi galvenie instrumenti: elektriskais skrūvgriezis un griešanas instruments.

“Uzstādīt šos dēļus ir viegli. Zinām veiksmīgu kādas ģimenes no Rīgas piemēru. Pirms pāris gadiem vīrietis ar savu sievu, abi strādā IT jomā, uzstādīja 300 m2 Cedral fasādi vieni paši bez citu palīdzības,” iedrošina M. Urbonas. 

Runājot par to, kādas kļūdas nedrīkst pieļaut, uzstādot dēļus aukstajā sezonā, viņš pievērsa uzmanību tam, ka vienmēr vissvarīgākais ir parūpēties par savu drošību. “Tā kā, uzstādot Cedral dēļus, var nākties pakāpties augstāk un ziemā sniega vai ledus dēļ var būt slidens, vienmēr vajadzētu strādāt tikai tad, ja ir pārliecība par drošību,” atgādina inženieris M. Urbonas. 

“Ja kāds uzskata, ka ziemā nevar veikt tādus darbus, viņš maldās. Cedral dēļi labi iztur temperatūras izmaiņas,” stāsta V. Kuzmičs, kurš kopā ar sievu mājas ārējās apdares darbus pabeidza aukstajā sezonā. 

Fibrocementa Cedral dēļi atšķirībā no koka “nestaigā”, un fasāde ilgi paliek nemainīga. Šo dēļu ekspluatācijas laiks – līdz 50 gadiem.
 
 Ienāc un pasūti bezmaksas paraugu: http://bit.ly/cedral-bezmaksas-paraugi 


 

Elviss Siliņš @elvis_silins
Tirdzniecības vadītājs
5 лет 5 месяцев 26 дней на портале
Был онлайн 19 января в 15:34
Строительный поисковик