Liepājā siltumenerģijas patēriņš decembrī samazinājies par 16% Новости

Liepājā siltumenerģijas patēriņš decembrī samazinājies par 16%

Среда, 22 января, 2020

2019.gada decembrī ārgaisa temperatūra Liepājā ir bijusi par 3,5 grādiem augstāka nekā pirms gada, tāpēc par 16% ir samazinājies kopējais siltumenerģijas patēriņš pilsētā, aģentūru LETA informēja SIA "Liepājas enerģija" sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Ģirne.

2018.gada decembrī vidējā gaisa temperatūra bija +1,2 grādi, bet 2019.gada decembrī temperatūra bija +4,7 grādi. 

Kopumā pērn decembrī pilsētā patērētas 29 333 megavatstundas (MWh) siltumenerģijas. Ģirne skaidroja, ka katras ēkas maksu par apkuri un karstā ūdens uzsildīšanu veido siltumenerģijas tarifs, kas visiem liepājniekiem ir vienāds - 54,95 eiro par MWh, taču kopējais siltumenerģijas patēriņš ēkās ir ļoti atšķirīgs.

Liepājā ikmēneša siltumenerģijas patēriņš, atbilstoši katrā ēkā uzstādītajam siltuma skaitītājam, tiek aprēķināts visai ēkai kopā - SIA "Liepājas enerģija" no ēkā uzstādīta skaitītāja automātiski nolasa rādītājus par patērēto siltumenerģijas daudzumu, sareizina šo lielumu ar siltumenerģijas tarifu un nosūta ikmēneša rēķinu namu apsaimniekotājam vai ēkas pārvaldniekam. Atbilstoši katras konkrētās ēkas pieņemtajai aprēķina metodikai, siltummezgla apsaimniekotāja pārziņā ir tālākais izmaksu sadalījums starp mājas dzīvokļiem. 

Uzņēmuma pārstāve atgādināja, ka patērētās siltumenerģijas apjomu ietekmē vairāki apstākļi - gaisa temperatūra, mitrums un vējš, ēkas tehniskais stāvoklis, ēkas apkures sistēmas stāvoklis, kā arī ēkas individuālais siltummezgls un iedzīvotāju individuālie paradumi, piemēram, izvēlētā gaisa temperatūra dzīvoklī un koplietošanas telpās, izvēlētā karstā ūdens temperatūra un patēriņš, telpu vēdināšanas paradumi.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 25 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик