Siguldā tiks samazināts siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifs Новости
Фото: sigulda.lv

Siguldā tiks samazināts siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifs

Четверг, 1 декабря, 2016

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padome novembra beigās apstiprinājusi jaunus siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus SIA „Wesemann-Sigulda”. Turpmāk, sākot ar 2017.gada 1.janvāri, Siguldas iedzīvotājiem par siltumu būs jāmaksā par 7,9% mazāk  tas saistīts ar izmaiņām SIA „Wesemann-Sigulda” siltumenerģijas bilancē un siltumenerģijas apgādes pakalpojumu izmaksās.

 

 Jaunais gala tarifs pie novembrī aktuālās dabasgāzes tirdzniecības cenas 156,52 EUR/tūkst.nm3 ir aprēķināts 60,69 EUR/MWh apmērā, kas, salīdzinot ar spēkā esošo tarifu, ir par 5,23 EUR/MWh jeb par 7,9% zemāks. Siltumenerģijas gala tarifs ir apstiprināts tabulas veidā pie dažādām dabasgāzes tirdzniecības cenām no 128,06 EUR/tūkst.nm3 līdz 362,83 EUR/tūkst.nm3, tādēļ Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padome norāda, ka mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai, mainīsies arī siltumenerģijas tarifs.

 

Apstiprinātā tarifa kopējo izmaksu sastāvā lielāko izmaksu īpatsvaru veido kurināmā izmaksas (26,1%), darba samaksa ar sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām (20,8%), pamatlīdzekļu nolietojums (15,0%) un iepirktās siltumenerģijas izmaksas (8,9%). SIA „Wesemann-Sigulda” kā kurināmo izmanto šķeldu un dabasgāzi.

SIA „Wesemann-Sigulda” siltumenerģiju ražo sešās katlumājās  centrālajā katlumājā un piecās lokālās katlumājās.

Lai uzklausītu siltumenerģijas pakalpojumu lietotāju viedokli par SIA „Wesemann-Sigulda” iesniegto tarifu projektu, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padome Siguldā rīkoja uzklausīšanas sanāksmi, kurā piedalījās SIA „Wesemann-Sigulda” valdes locekļi un Siguldas iedzīvotāji.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 13 дней на портале
Был онлайн 07 апреля в 18:12
Строительный поисковик