Pašvaldība nojauks vairākus būvniecībai traucējošus objektus Jelgavā Новости

Pašvaldība nojauks vairākus būvniecībai traucējošus objektus Jelgavā

Понедельник, 30 декабря, 2019

 Jelgavas pašvaldība nojauks vairākus objektus, kas apgrūtina būvdarbu veikšanu dažādās pilsētas vietās, lēmusi pilsētas dome.

Vecpilsētas ielā 12 atrodas dzīvojamās mājas pamati. Tie izvietoti uz pašvaldībai piederošas zemes vienības, kas tiek izmantota Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansēta projekta "Nozīmīga kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšana un attīstība kultūras tūrisma piedāvājuma pilnveidošanai Zemgales reģionā" īstenošanai.

Lai sekmīgi restaurētu un pārbūvētu valsts nozīmes arhitektūras pieminekli, ēku Vecpilsētas ielā 14, labiekārtotu apkārtējo teritoriju un izveidotu jaunu tūrisma objektu - Zemgales restaurācijas centru -, dzīvojamās mājas pamatus nepieciešams nojaukt.

Tāpat tiks nojaukta būve Rubeņu ceļā 2i un divu dzīvokļu māja Neretas ielā 13. Šajā teritorijā pašvaldība īsteno ERAF atbalstīto projektu "Tehniskās infrastruktūras sakārtošana uzņēmējdarbības attīstībai degradētajā teritorijā, 1.kārta". 

Būves tiks nojauktas, lai izbūvētu Lielupes krasta nostiprinājumu un cieto segumu laukumus. Turklāt ēkas ir sagruvušas un atrodas sliktā tehniskā stāvoklī.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 21 день на портале
Был онлайн 18 апреля в 21:47
Строительный поисковик