VECO TAPEŠU NOŅEMŠANA Актуальные советы

VECO TAPEŠU NOŅEMŠANA

Среда, 9 октября, 2019

Veco tapešu noņemšana ne viemēr ir patīkams process, it īpaši, ja tapetes ļoti stingri turas pie sienām un nepavisam negrib padoties to noņemšanai. Bet, ja ir vēlme atsvaidzināt sava mājokļa interjeru un šajā procesā iekļaut arī tapešu pārlīmēšanu, tad bez tapešu noņemšanas nu nekādi neiztikt. Šajā rakstā apskatīsim, kā, izmantojot dažādus papildlīdzekļus un instrumentus, ātrāk un vienkāršāk noņemt vecās tapetes.

Pirms tapešu noņemšanas un līmēšanas atbrīvojam telpu no mēbelēm un  citiem priekšmetiem, kas apgrūtinātu strādāšanu. (1.att, 2.att) Grīdas segumu vēlams pārklāt ar aizsargplēvi (3.att) un plēves sānus pielīmēt pie grīdas (4.att) ar krāsotāju lentas palīdzību. Aizsargplēve pasargās grīdu no ūdens un tapešu līmes.

Kad esam visu sagatavojuši, laiks ķerties pie tapetēm. Tās kaut kādā veidā nāksies dabūt nost no sienas. Vispirms mēģinam tapetes noplēst. Ja tas neizdodas vai darbs rit ļoti lēni, nāksies tapetes samitrināt. Tapetes samitrināsim ar silta ūdens palīdzību, tam piejaucot trauku mazgājamo līdzekli (5.att). Trauku mazgājamais līdzeklis ātrāk sašķīdinās veco tapešu līmi un tā putas neļaus ūdenim tik ātri notecēt no sienas. Ūdeni uz tapetēm uzklājam ar otas, sūkļa vai rullīša palīdzību (6.att). Pāris minūtes tam ļaujam iesūkties tapetēs, tad tās noplēšam(7.att, 8.att,9.att). Vietās, kurās tapete nevēlas padoties, to vēlreiz samitrinam un noņemam ar špakteļlāpstiņas palīdzību (10.att,11.att). Pirms tapetes noplēšanas tāpat iespējams tapeti nosmērēt ar tapešu līmi, jo tā nenotek no sienas un viegli iesūcas tapetē.

 

Kontaktiem un slēdžiem noņemam dekoratīvos paneļus (12.att) un ar papīra nazīti apgriežam apkārt tā metāla rāmītim (13.att). Pēc tam tapeti samitrinam (elektrībai jābūt izslēgtai) un noplēšam (14.att). Šādi rīkojoties, kontakts nebūs jāizņem no tā ligzdas un pēc tam jāievieto atpakaļ, kas, kā zināms, ne vienmēr notiek tik gludi, cik mēs vēlētos.

Tapetes, kuras neuzsūc ūdeni (krāsojamās vai mazgājamās), vēlams noberzt ar rupju smilšpapīru un tikai tad apstrādāt ar ūdeni.

Ja tapetes ļoti stingri turas pretī un negrib padoties noņemšanai, varam izmantot adatu rullīti (15.att). Ar adatu rullīti apstrādājot sienu, tapetē izveidojas daudzi mazi caurumiņi, pa kuriem ūdens var nokļūt aiz tapetes un atmiekšķēt tapešu līmi.

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Vladimirs Klujevs @rubric
Руководитель проекта
5 лет 3 месяца на портале
Был онлайн 19 июля в 09:50
Строительный поисковик