Jaunie arhitekti izstrādājuši Kongresu nama priekšlaukuma koncepcijas Новости

Jaunie arhitekti izstrādājuši Kongresu nama priekšlaukuma koncepcijas

Вторник, 24 сентября, 2019

20.septembrī, noslēdzās Latvijas 14.arhitektūras skolu plenērs, kurā studenti izstrādāja pasākuma centra "Rīgas Kongresu nams" priekšlaukuma risinājumus, aģnetūrai LETA pavēstīja SIA "Rīgas nami" pārstāve Laura Jansone.

Plenērs norisinājās Rīgas Kongresu namā no 2019.gada 16. līdz 20.septembrim un tā dalībnieki bija Rīgas Tehniskā universitātes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Rīgas Celtniecības koledžas, Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas "RISEBA" un Latvijas Mākslas akadēmijas studenti. Viņu uzdevums un mērķis bija jauna, laikmetīga un tajā pašā laikā racionāla risinājumu meklēšana Rīgas Kongresu nama ārtelpai - pasākumu centra priekšlaukumā.

Žūrijas visaugstāko novērtējumu saņēma studentu grupa no Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Latvijas Mākslas akadēmijas un Rīgas Celtniecības koledžas - Evita Fūrmane, Armands Pampe, Sabīne Ozoliņa, Agnese Vasiļjeva, Dinija Feldmane un Laura Kalniņa izstrādāja ideju "Laikmetīgās koncepcijas piedāvājums Rīgas Kongresu nama ārtelpai".

SIA "Rīgas nami" valdes priekšsēdētāja Vineta Verika, uzrunājot visus plenēra dalībniekus atzina, ka uzņēmumam svarīgas un noderīgas ir katras grupas idejas un redzējums pasākumu centra priekšlaukumā. Taču nozīmīgākais faktors par labu uzņēmumam favorītam ir reprezentatīvā ieeja, kas Rīgas Kongresu namam kā publiskai ēkai ir ļoti svarīga. 

Jansone norādīja, ka topošie arhitekti plenēra laikā izmēģināja spēkus, darbojoties reālā situācijā, simulējot visas reālam projektēšanas procesam piederošās fāzes - vietu apstākļu izzināšana, ideju ģenerēšana, idejas noformulēšana, tās detalizācija un prezentācija auditorijai.

Plenēru organizēja arhitekts Sergejs Ņikiforovs, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Rīgas Celtniecības koledža, Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola "RISEBA", Latvijas Mākslas akadēmija, atbalsta Latvijas Arhitektu savienība. Norises vieta bija Rīgas Kongresu nams.

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 21 день на портале
Был онлайн 18 апреля в 21:47
Строительный поисковик