Atklās pirmo Новости

Atklās pirmo "Hilton" zīmola viesnīcu Rīgā

Четверг, 19 сентября, 2019

Viesnīcu pārvaldības uzņēmums "Apex Alliance Hotel Management" šodien atklās pirmo "Hilton" zīmola viesnīcu Rīgā, aģentūru LETA informēja "Hilton" pārstāvji.

Viesnīcas "Hilton Garden Inn Riga Old Town" atklāšana notiks plkst.10.30 Grēcinieku ielā 25, Rīgā, un tajā piedalīsies "Apex Alliance Hotel Management" vadītājs Gerhards Erasmus un viesnīcas "Hilton Garden Inn Riga Old Town" vadītājs Lauris Gedrovičs.

LETA jau ziņoja, ka par "Hilton Garden Inn Riga Old Town" vadītāju iecelts Lauris Gedrovičs.

"Hilton Garden Inn Riga Old Town" sākotnēji viesiem piedāvās aptuveni 100 viesnīcas numuriņu, konferenču zāles un restorānu "Beef Room". Projekta investīciju apmērs patlaban ir 13,5 miljoni eiro. Savukārt līdz pilnīgam projekta noslēgumam plānots piedāvāt viesnīcu ar 175 istabām, bet kopējās investīcijas projektā veidos 23 miljonus eiro. Projekta vadību īsteno "Apex Alliance Grecinieku".

Pašlaik "Apex Alliance Hotel Management" pārvalda Bukarestes vecpilsētas viesnīcu "Hilton Garden Inn", kā arī divas viesnīcas Viļņā - "Courtyard by Marriott" un "Hilton Garden Inn". Šogad viesnīcu pārvaldītājs plāno atvērt vēl četras viesnīcas, tostarp jau minēto "Hilton Garden Inn Riga Olda Town" Vecrīgā, kā arī trīs Bukarestē - "Hilton Garden Inn" pie Bukarestes lidostas, "Courtyard Bucharest Floreasca" un "Moxy Bucharest Old Town".

Tāpat vēstīts, ka Rīgas pilsētas būvvalde būvatļauju viesnīcas jaunbūvei Grēcinieku ielā 25, Rīgā, izsniedza 2015.gada 13.jūlijā, un sākotnēji "Hilton Garden Inn" viesnīcas Rīgā būvniecību bija plānots pabeigt līdz 2017.gada beigām.

Iepriekš, 2014.gada izskaņā, tika ziņots, ka Lietuvas nekustamo īpašumu projektu attīstītājs "Nevertel" jaunajā viesnīcā Grēcinieku ielā 25, Vecrīgā, investēs desmit līdz 11 miljonus eiro. Būvniecības ieceres autors bija Lietuvas uzņēmums "Nevertel", bet viesnīcas projekta autori - birojs SIA "Arhis Arhitekti". Tā kā apbūvējamais zemesgabals atrodas Vecrīgas teritorijā, tādu objektu kā Rātslaukums, Melngalvju nams un Svētā Pētera baznīca areālā sabiedrībā izskanēja bažas, ka jaunbūve degradēs Rīgas vēsturisko centru, kas iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, un sabojās Vecrīgas panorāmu, kam piešķirta Eiropas Mantojuma zīme.

Savukārt ēkas arhitekts Andris Kronbergs noraidīja publiskajā telpā izskanējušās bažas par Grēcinieku ielā 25 plānotās ēkas būvniecību. Viesnīcas arhitekts uzsvēra, ka jaunā būve būs mūsdienīga ēka, kas projektēta ar domu inovatīvā veidā saglabāt vēsturisko substanci. Viņaprāt, vēsturiskajā pilsētplānošanā ir jādarbojas pēc principa - tās vēsturiskās vērtības, kas ir saglabājušās, ir jāatstāj, savukārt jaunajiem vides papildinājumiem jāatspoguļo sava laika vērtības, tendences un tehnoloģijas.

Viesnīcas ēkas jaunbūves projekts tika izstrādāts, balstoties uz 2007.gada organizētā un realizētā atklātā arhitektūras metu konkursa rezultātiem, kam sekoja skiču projekta izstrāde, kas tika saskaņots Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijā un Rīgas būvvaldē 2008.gadā. 2007.gadā izstrādātais viesnīcas projekts saņēma Arhitektūras gada balvu kategorijā "Projekti".

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 25 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик