Latvijā pirmo Hilton zīmola viesnīcu Vecrīgā plānots atvērt rudenī Новости

Latvijā pirmo Hilton zīmola viesnīcu Vecrīgā plānots atvērt rudenī

Пятница, 12 июля, 2019

Rīga, 11.jūl., LETA. Viesnīcu pārvaldības uzņēmums "Apex Alliance Hotel Management" pirmo "Hilton" zīmola viesnīcu Latvijā Grēcinieku ielā 25, Rīgā plāno atvērt šā gada rudenī, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Viesnīca ar nosaukumu "Hilton Garden Inn Riga Old Town" būs pirmā "Hilton" zīmola tīkla viesnīca Latvijā.

Kompānijā arī informēja, ka par Latvijas "Hilton Garden Inn Riga Old Town" vadītāju ir iecelts latviešu izcelsmes viesmīlības nozares eksperts ar starptautisku pieredzi Lauris Gedrovičs. Gedrovičs vairāk nekā 10 gadus ir strādājis par dažādu starptautisku viesnīcu ķēžu direktoru un vadītāju Lielbritānijā, piemēram, "IHG", "Accor" un "Hilton". Iepriekš pildījis izpilddirektora pienākumus luksuss klases viesnīcu ķēdē "O'Callaghan Collection", bet 2017.gadā bija iesaistīts "Hampton by Hilton Bristol Airport Hotel" viesnīcas atklāšanā.

"Apex Alliance Hotel Management" vadītājs Augustīns Barausks norādīja, ka Gedroviča pieredze un prasmes palīdzēs "Hilton Garden Inn Riga Old Town" viesnīcai kļūt par vadošo četru zvaigžņu kategorijas viesnīcu Latvijā.

"Hilton Garden Inn Riga Old Town" plānots atvērt šā gada rudenī, kad viesiem tiks piedāvāti aptuveni 100 viesnīcas numuriņi, konferenču zāles un restorāns "Beef Room". Sākotnēji plānots izveidot 50 cilvēku lielu komandu, ko patlaban komplektē. Plānotais šī brīža projekta investīciju apmērs ir 13,5 miljoni eiro. Līdz pilnīgam projekta noslēgumam plānots piedāvāt viesnīcu ar 175 istabām, ko plānots pabeigt tuvāko 18 mēnešu laikā. Kopējās investīcijas projektā ir 23 miljoni eiro. Projekta vadību īsteno "Apex Alliance Grecinieku".

Pašlaik "Apex Alliance Hotel Management" pārvalda "Hilton Garden Inn" Bukarestes vecpilsētas viesnīcu, "Courtyard by Marriott" viesnīcu Viļņas pilsētas centrā, jaunatklāto "Hilton Garden Inn" viesnīcu Viļņas vecpilsētas centrā. Šogad viesnīcu pārvaldītājs plāno atvērt vēl četras viesnīcas, tostarp jau pieminēto "Hilton Garden Inn Riga Olda Town" Vecrīgā, "Hilton Garden Inn" pie Bukarestes lidostas, "Courtyard Bucharest Floreasca" un "Moxy BucharestOld Town".

LETA jau vēstīja, ka 2016.gada vasarā Vecrīgā, Grēcinieku ielā 25 plānotās "Hilton Garden Inn" viesnīcas būvniecību projekta attīstītāji ziņoja, ka viesnīcas būvniecību plānots pabeigt līdz 2017.gada beigām. Bija plānots, ka "Apex Alliance Hotel Management" viesnīcu pārvaldīs saskaņā ar franšīzes līgumu. Rīgas pilsētas būvvalde būvatļauju viesnīcas jaunbūvei Grēcinieku ielā 25 izsniedza jau 2015.gada 13.jūlijā.

Iepriekš, 2014.gada izskaņā, tika ziņots, ka Lietuvas nekustamo īpašumu projektu attīstītājs "Nevertel" jaunajā viesnīcā Grēcinieku ielā 25, Vecrīgā, investēs desmit līdz 11 miljonus eiro. Būvniecības ieceres autors bija Lietuvas uzņēmums "Nevertel", bet viesnīcas projekta autori - birojs SIA "Arhis Arhitekti".

Tā kā apbūvējamais zemesgabals atrodas Vecrīgas teritorijā, Grēcinieku ielā 25, tādu nozīmīgu objektu kā Rātslaukums, Melngalvju nams un Svētā Pētera baznīca areālā sabiedrībā izskanēja bažas, ka jaunbūve degradēs Rīgas vēsturisko centru, kas iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, un sabojās Vecrīgas panorāmu, kam piešķirta Eiropas Mantojuma zīme.

Savukārt ēkas arhitekts Andris Kronbergs noraidīja publiskajā telpā izskanējušās bažas par Vecrīgā, Grēcinieku ielā 25, plānotās ēkas būvniecību. Viesnīcas arhitekts uzsvēra, ka jaunā būve būs mūsdienīga ēka, kas projektēta ar domu inovatīvā veidā saglabāt vēsturisko substanci. Viņaprāt, vēsturiskajā pilsētplānošanā ir jādarbojas pēc principa - tās vēsturiskās vērtības, kas ir saglabājušās, ir jāatstāj, savukārt jaunajiem vides papildinājumiem jāatspoguļo sava laika vērtības, tendences un tehnoloģijas.

Viesnīcas ēkas jaunbūves projekts tika izstrādāts, balstoties uz 2007.gada organizētā un realizētā atklātā arhitektūras metu konkursa rezultātiem, kam sekoja skiču projekta izstrāde, kas tika saskaņots Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijā un Rīgas būvvaldē 2008.gadā. 2007.gadā izstrādātais viesnīcas projekts saņēma Arhitektūras gada balvu kategorijā "Projekti".

Источник: Leta
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 26 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик