Lauku māja ar neparastu formu - franču arhitekti rada apaļas mikromājiņas Актуальные советы

Lauku māja ar neparastu formu - franču arhitekti rada apaļas mikromājiņas

Вторник, 25 июня, 2019

Franču dizaina studija "Lumicene" specializējas nelielu mikromājiņu ražošanā, kuras apvieno dzīvošanu iekštelpās un ārtelpās. Jaunākajā projektā dizaina studijas arhitekti ir radījuši pavisam nelielus apaļas formas namiņus, kas varētu būt lieliska vasarnīca īslaicīgai dzīvošanai dabas ieskāvumā vai viesu nama naktsmājas.  

 

Vien 17 kvadrātmetrus plašais, apaļās formas namiņš ir aprīkots ar visu, ko pieprasa pat īstākās pilsētas dvēseles - šeit ir miniatūra guļamistaba, ģērbtuve, vannasistaba ar izlietni, tualetes podu un dušu, bet aiz garderobes atrodas neliela tehniskā telpa ar apsildīšanas iekārtu, elektroģeneratoru un ūdens sūkni. Ēkas centrālā daļa ir četru kvadrātmetru plaša guļamistaba, kura ir ierīkota pusapļa formas telpā un kuras sienu pārsvarā klāj liela izmēra ieliektie logi. 

 

Šie apaļie namiņi ir izstrādāti tā, lai tie radītu pēc iespēja mazāku ietekmi uz vidi, kā arī, lai to uzstādīšana ritētu pēc iespējas ātrāk. Apaļos namus ver uzcelt divu dienu laikā un tos var nogādāt uz jebkuru pasaules vietu. 

 

Ēka sastāv no tērauda rāmja, kas balstās uz skrūvpāļu pamatiem. Nama fasādi veido 15 centimetrus bieza akmens minerālvates izolācija un lietus aizsargplēve - ražotāji apgalvo, ka tieši ēkas sastāvs to padara izturīgu pret īpaši skarbiem laikapstākļiem un klimatu. Siltā, saulainā vai pat karstā laikā, mājas iemītnieki var atvērt guļamistabas durvis, tādējādi radot terases efektu. 

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 7 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик