Biroja ēku projekts Elemental Skanste saņēmis būvniecības atļauju Новости

Biroja ēku projekts Elemental Skanste saņēmis būvniecības atļauju

Вторник, 14 мая, 2019

Rīgas pilsētas būvvalde izsniegusi biroja ēku projekta "Elemental Skanste" attīstītājam SIA "Kapitel" galīgo projekta saskaņojumu, kā arī būvniecības atļauju divu biroja ēku celtniecībai, aģentūru LETA informēja attīstītāji.

Ņemot vērā to, ka nobeiguma stadijā ir arī konkurss par būvniecības uzņēmumu, kurš realizēs projektu, pirmās 10 stāvu biroja ēkas būvniecība sāksies jau šovasar. Iepriekš jau ziņots, ka "Kapitel" investīcijas pirmajās divās projekta ēkās sasniegs 40 miljonus eiro.

"Elemental Skanste" biroju kompleksa pirmais posms ietvers divu 10 stāvu biroja ēku torņu būvniecību ar iznomājamo biroju platību 20 500 kvadrātmetri un 367 stāvvietām. Standarta stāvos katrā būs 1100 kvadrātmetri izīrējamas biroja telpas, kuru griestu augstums ir virs trīs metriem. Abos torņos tiks nodrošinātas vietas 700-800 darbiniekiem.

Turpmākajos projekta posmos plānots būvēt vēl trīs biroju ēkas ar kopējo iznomājamo biroju platību 20 900 kvadrātmetri, kā arī daudzstāvu autostāvvietu kompleksa centrā.

""Elemental Skanste" ir liels un izaicinājumiem bagāts projekts, kas no mums prasījis īpašu pieeju un būtiskus ieguldījumus, lai sasniegtu iecerēto. Projekta attīstītāji uzstādīja ļoti augstus kvalitātes standartus tā izstrādāšanā. Tiklīdz tiks pabeigtas sarunas un parakstīsim vienošanos ar ģenerāluzņēmēju, kurš realizēs projektu, uzsāksim tā būvniecību. Plānotais būvniecības laiks - aptuveni 20 mēneši. Tāpēc, ja runājam par abu biroju ēku torņu būvniecību, varam lēst, ka tā tiks pabeigta 2021.gada vasaras sākumā," uzsvēra "Kapitel" izpilddirektors Andris Stankevičs.

"Elemental Skanste" projektu izstrādāja igauņu arhitektu kompānija "Arhitektuuribüroo Pluss" sadarbībā ar Latvijas partneri SIA "Birojs T22". Šīs energoefektīvās uz ilgtspējīgās "A++" klases biroju ēkas projektētas izmantojot BIM ("Building Information Modeling") principus un saskaņā ar starptautiskajiem BREEAM ("British Research Establishment Environmental Assessement Method") standartiem. Tāpat "Elemental Skanste" ir pirmais projekts Latvijā, kurš saņēmis pozitīvu ietekmes uz vidi novērtējumu no Vides pārraudzības valsts biroja.

Projekts "Elemental Skanste" tikko ieguvis arī "BREEAM Excellent" līmeņa ilgtspējības sertifikātu par ēkas projektēšanas procesu.

"Kapitel" (iepriekš "E.L.L Real Estate") ir viens no lielākajiem nekustamo īpašumu uzņēmumiem Baltijas valstīs. Tas attīsta un pārvalda tirdzniecības centrus, viesnīcas un biroju ēkas. Uzņēmuma nekustamo īpašumu portfelī ir vairāk nekā 185 000 kvadrātmetru nomājamas platības. Uzņēmumam pieder īpašumi vai iznomātas platības vairākos lielākajos tirdzniecības centros ("Spice" un "Spice Home" Rīgā; "Panorama" Viļņā, ap 30% no "Viru Keskus" Tallinā) un četrās biroju ēkās ("Delta Plaza" un "Sõpruse Ärimaja" Tallinā, "Narbuto 5" Viļņā, "IP Pavlova 5" Prāgā). Uzņēmumam pieder "Nordic Hotel Forum" (operators "Nordic Hotels"), un kopā ar AS "Infortar" tiem pieder "Tallink City Hotel", kuru pārvalda "Tallink Hotels".

Uzņēmums tika dibināts 1997.gadā, un tā īpašnieki ir Igaunijas pilsoņi.

Источник: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 25 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик