ROOFMASTER RENOVĒ LIELĀKO DAUDZDZĪVOKĻU RENOVĀCIJAS PROJEKTU LATVIJĀ Строительство

ROOFMASTER RENOVĒ LIELĀKO DAUDZDZĪVOKĻU RENOVĀCIJAS PROJEKTU LATVIJĀ

Пятница, 29 марта, 2019

Agājušā gada izskaņā esam veiksmīgi noslēguši vienu no lielākajiem dzīvojamo māju renovācijas projektiem Latvijā. Ņemot vērā pēdējos gados aizvien lielāku popularitāti guvušo tēmu- energoefektivitāte, arī daudzdzīvokļu namu īpašnieki un apsaimniekotāji izvēlas ilgtspējīgu ēku apsaimniekošanu.

Lielākā daļa no vēl padomju laikos būvētajām ēkām tiks ekspluatētas vēl ievērojamu laika periodu līdz ar to aktuāla ir šo ēku pakāpeniska atjaunošana, uzlabojot to energoefektivitāti. Šobrīd, lielākoties, ēku renovācija energoefektivitates celšanai, tiek veikta tikai daļēji, piemeram, nosiltinot majas sānus, bet nepievēršot uzmanību pārējām majas konstrucijām. Ņemot vērā, ka ēkas siltumzudums caur jumtu var būt 20-30%, šada pieeja, siltinot tikai daļu no ēkas sienām var būt neefektīva.
Lai nodrošinātu atbilstošus energoefektivitātes rādītājus ēkas jumta siltinājumam tika izmantota akmens vate 400 mm  biezumā, kas atbilst pasīvo ēku standartiem. Papildus siltinājumā tika ierīkota ventilācija, kas no montāžas viedokļa ir sarežģīts risinājums, tomēr ļauj samazināt ēkā esošos aukstuma tiltus.

Darba gaitā nācās demontēt veco ruberoīdu un padomju laika piķa segumu- materiāls, kurš stāvējis 40 gadus.  Veicot darbu ar Roofmaster  īpašumā esošo vecā seguma demontāžas iekārtu, kas būtiski paātrināja darba gaitu atklājās, ka zem vecā jumta seguma atrodas brāķēti pārseguma paneļi, kuri padomju laikā izmantoti būvniecībai. Lai likvidētu nelīdzeno virsmu un redzamo armatūru tika izmantota betona java. Ņemot vērā, ka neparedzētie apstākļi aizkavēja jumta renovācijas darbus un tie tika veikti arī lietus sezonā, pēc nepieciešamības, jumtu pārklājām ar brezentu, lai pasargātu no lietusgāzēm.

Sarežģījumus radīja fakts, ka darba gaitā tika mainīts projekts- tas prasīja fleksiblu un operatīvu pieeju turpmāko darbu plānošanā, lai netiktu traucēta mājas iedzīvotāju ikdiena. Ēkas jumts šobrīd gan vizuāli, gan funkcionāli nodrošina jaunbūvēm nepieciešamos standartus un varam garantēt, ka šāda jumta renovācija neapšaubāmi ļaus, mājas iedzīvotājiem, pamatīgi ietaupīt uz apkures rēķiniem.

Gatis Kalniņš @user_4994121
Pārdošanas nodaļas vadītājs
5 лет 2 месяца 10 дней на портале
Был онлайн 19 сентября в 08:55
Строительный поисковик