Rīgas dome Krasta ielas un Brasas tilta pārbūvei plāno ņemt 14,23 miljonu eiro aizņēmumu Valsts kasē Новости

Rīgas dome Krasta ielas un Brasas tilta pārbūvei plāno ņemt 14,23 miljonu eiro aizņēmumu Valsts kasē

Понедельник, 25 марта, 2019

Rīgas dome Krasta ielas un Brasas tilta pārbūvei plāno ņemt 14,23 miljonu eiro aizņēmumu Valsts kasē, liecina Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas darba kārtībai pievienotie dokumenti.

Krasta ielas seguma atjaunošanai iecerēts ņemt 6,08 miljonu eiro lielu aizņēmumu, savukārt Brasas tilta pārbūvei - 8,15 miljonu eiro lielu aizņēmumu.

Kopējās Brasas tilta pārbūves izmaksas ir 10,87 miljoni eiro kopā ar pievienotās vērtības nodokli (PVN), bet Krasta ielas atjaunošanas izmaksas - 8,10 miljoni eiro ar PVN.

Tas nozīmē, ka atlikušo daļu projekta īstenošanai nepieciešamā finansējuma nodrošinās pašvaldība. Kā aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domes Satiksmes departamentā, līdzekļi departamenta šī gada budžetā abu projektu īstenošanai ir, taču, lai varētu realizēt arī citus projektus, šiem diviem plānots piesaistīt aizņēmumus.

Kopējais departamenta budžets šogad plānots 24,75 miljonu eiro apmērā. 17,57 miljoni eiro tiks novirzīti transportbūvju pārbūvei, izbūvei un ielu seguma periodiskajai atjaunošanai. Līdzekļus plānots aizņemties no valsts kases vai cita aizdevēja, kas piedāvā izdevīgākus aizņēmuma nosacījumus. Aizņēmuma atmaksas termiņš ir līdz desmit gadiem.

Par Krasta ielas pārbūvi Satiksmes departaments jau ir noslēdzis sadarbības līgumu ar SIA "Binders", bet par Brasas tilta pārbūvi - ar AS "Kauno tiltai".

Источник: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 16 дней на портале
Был онлайн 15 часов назад
Строительный поисковик