Jaunajā Teikā izmantots moderns, dabai draudzīgs grīdu siltumizolācijas risinājums Новости

Jaunajā Teikā izmantots moderns, dabai draudzīgs grīdu siltumizolācijas risinājums

Четверг, 28 февраля, 2019

Jaunajā Teikā izmantots moderns, dabai draudzīgs grīdu siltumizolācijas risinājums.

Ēku būvniecības un renovācijas projektos arvien biežāk par prioritāti nosaka tieši energoefektīvu materiālu izmantošanu. Īpaši svarīgi tas ir jaunajos projektos, kur šāds solis ir ieguldījums nākamo telpu īpašnieku labklājībā, samazinot tēriņus par komunālajiem pakalpojumiem un ilgtermiņā - remontdarbu izmaksas.

Lielisks piemērs ir dzīvokļu un biroju māju projekts Jaunā Teika, kas veidots ar tieši tādu mērķi - radīt funkcionālu un energoefektīvu mājokli ģimenēm. Šajā projektā savu ieguldījumu sniedz arī Thermowhite, nodrošinot bezšuvju grīdu un skaņas izolācijas materiālu ieklāšanu gan jau šobrīd uzceltajos, gan topošajos projekta namos. 

Darbs Jaunajā Teikā tika uzsākts 2016. gadā, kad grīdas siltumizolācijas materiāls tika ieklāts 8000 m2 platībā 117 desmitstāvu ēkas dzīvokļos Ropažu ielā 14. Tā kā ieklājot Thermowhite nav nepieciešama plātņu piegriešana, materiāla ieklāšana aizņem būtiski mazāk laika, nekā izvēloties siltumizolācijas materiālus ar šuvēm, tādējādi darbs pirmajā ēkā tika pabeigts savlaicīgi, un jau 2017. gada maijā tā tika nodota ekspluatācijā.

Attēlā: Ēka Ropažu ielā 14

Grīdas siltumizolācijas materiāla ieklāšana otrajā projekta ēkā izdevās tikpat ātra - Thermowhite komanda darbu 16 stāvu ēkā 16500 m2 platībā pabeidza trīs ar pusi mēnešos, ieklājot līdz pat 800 m2 siltumizolācijas materiāla dienā. 

Līdzīgi 2018. gadā materiāls tika ieklāts 8000 m2 platībā projekta otrajā desmitstāvu ēkā, kā arī tika uzsākts darbs pie grīdas siltumizolācijas ierīkošanas otrajā 16 stāvu ēkā 22500 m2 platībā. Darbi šajā ēkā turpinās arī šobrīd, un jau drīzumā, februāra beigās, tiks sākts darbs pie pēdējā, trešās desmitstāvu daudzdzīvokļu ēkas projekta. 

Šuvju neesamība nodrošina to, ka tiek ieklāta monolīta siltumizolācijas kārta, kas neveido skaņu un aukstuma titliņus. Tādējādi tiek ierobežota trokšņu un aukstuma izplatība, kas ir ārkārtīgi svarīga ikvienai ģimenei, jo ļauj savā miteklī patiešām justies kā mājās. Tāpat jāpiemin, ka Thermowhite ieklāšanas tehnoloģija ir videi draudzīga - to ražo no otrreiz pārstrādātiem putupolistirola atgriezumiem, un no materiāla neveidojas nekādi pārpalikumi - viss, kas paredzēts ieklāšanai, arī tiek izlietots. 


Jaunās Teikas koncepcija ir moderna un inovatīva, tāpēc arī projekta būvniecībā izvēlēti materiāli un tehnoloģijas, kas ir mūsdienīgas un vienlaikus kvalitatīvas. Šis nav vienīgais plaša mēroga projekts, kurā izmantoti Thermowhite risinājumi - uzņēmuma bezšuvju siltumizolācijas materiāls ir uzstādīts tādos ievērojamos Latvijas arhitektūras objektos kā  Liepājas koncertzālē Lielais Dzintars, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jaunajā korpusā, Rīgas Motormuzejā, kā arī citās daudzdzīvokļu ēkās un privātmājās. Plašāku priekšstatu par Thermowhite tehnoloģiju un siltuma un skaņas izolācijas materiāla ieklāšanas procesu var iegūt gūt, noskatoties šo video.


Vairāk informācijas - ​www.thermowhite.lv​​​

Arvils Agejevs @user_5914254
Projektu vadītājs @ Thermowhite Baltic & Scandinavia
5 лет 6 месяцев 3 дня на портале
Был онлайн 15 февраля в 10:16
Строительный поисковик