Āgenskalna tenisa kortu īpašnieki apsver iespēju tos likvidēt jau šajā pavasarī Новости

Āgenskalna tenisa kortu īpašnieki apsver iespēju tos likvidēt jau šajā pavasarī

Вторник, 19 февраля, 2019

SIA "Centrālais tenisa klubs" apsver iespēju tenisa kortus tuvāko mēnešu laikā likvidēt, šodien Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejā paziņoja uzņēmuma pārstāvis Igors Bažanovs.

Komiteja šodien lēma par Baldones ielā 7 esošās teritorijas lokālplānojuma izstrādes apturēšanu.

Lokālplānojuma pasūtītājs ir SIA "Centrālais tenisa klubs", un tā mērķis ir radīt priekšnoteikumus uzņēmējdarbības nodrošināšanai, kas paredz publiskā rakstura apbūves spektra paplašināšanu konkrētajā zemesgabalā. Plānojums paredz publiskās apbūves teritoriju mainīt uz jaukta tipa apbūves teritoriju.

Tomēr publiskās apspriešanas laikā iedzīvotāji pauduši bažas, kā izmaiņu rezultātā varētu tikt likvidēts vairāk nekā 100 gadus sens sporta klubs. Apspriedes laikā tika saņemti 52 iesniegumi ar 1723 iedzīvotāju parakstiem, kuros izteikts protests par izstrādāto ieceri.

Bažanovs klātesošajiem sacīja, ka iedzīvotāju vēlme saglabāt sporta funkciju šajā vietā ir saprotama, taču tikai ar to šis bizness nevarot izdzīvot. "Aplūkojot mūsu gada pārskatus, jūs redzēsiet, ka katru gadu zaudējumi ir arvien lielāki. Ir jāsaglabā gan sports, gan jāmeklē risinājumi kā šo objektu papildināt ar komerciālu funkciju un ko citu. Ja kompromisu atrast neizdosies, visticamāk, pavasarī mēs to varētu slēgt ciet," sacīja Bažanovs.

Neraugoties uz kortu īpašnieku pārstāvja teikto, deputāti teju vienbalsīgi nolēma lokālplānojumu virzīt apstiprināšanai domes sēdē ar negatīvu atzinumu.

Tas nozīmē, ka, ja šo lēmumu atbalstīs arī Rīgas dome, lokālplānojums pašreizējā redakcijā apstiprināts netiks. Šo lēmumu zemes īpašnieki var pārsūdzēt tiesā vai arī mēģināt rast kompromisu starp savām un iedzīvotāju interesēm, izstrādājot jaunu plānojumu.

Kā ziņots, Baldones ielā 7 jau kopš 1910.gada atrodas Āgenskalna sporta un vingrošanas biedrības nams. 20.gadsimta 30.gados šajā vietā izbūvēti tenisa korti, kuri tur darbojas arī patlaban. Teritorijā atrodas četri slēgtie tenisa korti, kas atrodas zem aptuveni 10 metrus augsta piepūšamā gaisa kupola un divi atvērti tenisa korti.

Источник: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 26 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик