Dizaina idejas, kā apvienot lodžiju ar dzīvojamām telpām Актуальные советы

Dizaina idejas, kā apvienot lodžiju ar dzīvojamām telpām

Четверг, 11 октября, 2018

Ar šo jautājumu saskaras liela daļa cilvēku, kuri dzīvo padomju laika dzīvokļos. Kā iegūt vairāk platības?

Mūsdienās daudziem nav sveši studio tipa dzīvokļi, kur viesistaba ir apvienota ar virtuvi, bet ir vēl kāda iespēja- apvienot lodžiju ar viesistabu, guļamistabu vai virtuvi.

Lielākoties šī dzīvokļa telpa kalpo kā noliktava, nepievēršot uzmanību tam, ka apvienojot ložiju var iegūt papildus telpu darba istabai, atpūtas vietai vai ēdamzonai. Tāpēc šajā rakstā apskatīsim risinājumus un idejas, kā veiksmīgi lodžiju pārvērst par funkcionālu dzīvokļa daļu.

 

Pirms sākam apskatīt dizaina idejas un risinājumus, gribu uzsvērt, ka apvienošana nav vienkāršs process. Tev būs jāiegūst parakstīta atļauja, ka tu drīksti veikt plānotās izmaiņas. Ir jāņem vērā, ka šis darbs ir atbildīgs un nopietns, jo ir saistīts ar mājas pārbūvi. To nedrīkst veikt pašrocīgi. Ir jāzina, kāda ir siena, kas savieno telpu ar lodžiju un vai to vispār drīkst pakļaut plānotajām izmaiņām? Tāpēc tev būs nepieciešama speciālistu palīdzība.

 

Apvienot lodžiju ar virtuvi

Šis ir ļoti labs risinājums, ja virtuve ir maza. Lielākoties, padomju laikā celtajās daudzīvokļu mājās virtuves ir mazas. Apvienojot lodžiju ar virtuvi, var iegūt brīvu vietu, kur ērti izvietot ēdamzonu vai atpūtas stūrīti.

Šajās bildēs tu vari redzēt piemēru, kad nav dota atļauja sienu nojaukt pilnībā, jo tā ir nesošā. Kaut arī visa siena nav nojaukta, iegūtā platība ir veiksmīgi izmantota. Kur agrāk bija logs un balkona durvis, tagad atrodas darba virsma un ēdamgalds, veidots pēc bāra letes principa. Vienkārša, bet, manuprāt, ļoti laba un funkcionāla ideja.

 

Pēc šāda paša principa var paplašināt guļamistabas platību. Pirmajā bildē var redzēt pilnībā nojauktu sienu, otrajā daļēji, kad saglabāta ir nesošā siena. Iegūta ir papildus telpa atpūtai un darba vietai.

 

Pievērs uzmanību

Plānojot apvienošanu ir jārēķinās ar to, ka būs nepieciešama lodžijas siltināšana (ārsienas, grīdas un griestu), kā arī hermētiski jānoslēdz, lai nerastos nepatīkami pārsteigumi lietus un sniega laikā.

Tā kā lodžijai nav pievienota centrālā apkures sistēma, tad speciālisti iesaka izmantot apsildāmo grīdu, lai nerastos telpā siltuma zudumi.

Lodžija, kā mini darba istaba

Labai darba vietai nepieciešamas trīs lietas: dabīgs apgaismojums, ērts darba galds un ergonomisks krēsls. Ideālā variantā, ja darba zona ir izolēta no pārējās mājas daļas. Lodžijas apvienošana ar viesistabu vai guļamistabu sniedz šādu iespēju un realizē visas prasības, tai skaitā izolētu darba vietu.

Kā lielu plusu var minēt logus, kas sniedz iespēju regulāri vēdināt telpu. Tomēr, lai saulainā laikā, dienas gaisma nebūtu traucēklis, iesaku tev logiem izmantot žalūzijas.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 25 дней на портале
Был онлайн 07 апреля в 18:12
Строительный поисковик