Kompaktā veļas mazgāšanas istaba: septiņi padomi telpas labiekārtojumam Актуальные советы

Kompaktā veļas mazgāšanas istaba: septiņi padomi telpas labiekārtojumam

Среда, 5 сентября, 2018

Jau ierasts, ka veļasmašīna parasti tiek novietota vai nu vannasistabā, vai virtuvē – atkarībā no tā, kurā ir pietiekama vieta. Tomēr ir arī plašāki mājokļi, kur veļas mazgāšanai ir atvēlēta atsevišķa telpa. Piedāvājam pāris knifiņus, lai kompakti varētu labiekārtot veļas mazgāšanas istabu.

Portāls "Apartmenttherapy" iedvesmojies no plašā zviedru mājas preču milža "IKEA" labiekārtotajām veļas mazgāšanas telpām, kā arī apkopojis idejas, lai varētu kompakti labiekārtot šīs telpas. Iespējams, kāda no šīm idejām noderēs, lai mājoklī uzfrišinātu savu veļas mazgāšanas telpu.

Izmanto aizkarus, lai paslēptu nevēlamās lietas

Ja telpā ir ne visai skaisti radiatori vai plauktiņš ar lietām, tad aizkars palīdzēs noslēpt nesmukumu. Lai maskētu ne pārāk glītās vietas un lieas, izmantot var ne tikai gaisīgus dienas aizkarus, bet arī dušas aizkariņus.

Pielieto āķīšus daudzveidīgi

Āķīši ir lielisks veids, lai uz tiem kārtu somas, veļas grozus un drēbes. Tos var pielikt ne tikai pie telpas sienām, bet, piemēram, pieskrūvēt skapja iekšpusē vai ārpusē.

Ierīces iebūvē sienā

Kā norāda portāls, tad veļas žāvētājs un gludināmais dēlis telpā var aizņemt daudz vietas, tāpēc šīs lietas labāk iebūvēt sienā vai arī turēt skapjos. Tāpat, piemēram, veļas gludināmo dēli var piestiprināt aiz durvīm, kas ietaupīs vietu telpā citām lietām.

Lietas un drēbes sakārto pa kastēm

Lai gan ierasts, ka netīrā veļa tiek novietota vienā lielā kastē – iegādājies vairākas, jo tādā veidā atvieglosi sev drēbju šķirošanu. Vairs nebūs jāpārcilā viss netīro drēbju kalns, lai, piemēram, atrastu tikai baltās vai tumšās drēbes. Tāpat kastītēs var turēt dažādus traipu tīrīšanas līdzekļus un drēbju mazgāšanas šķidrumus.

Uzmanību pievērs telpas krāsu tonim

Piekritīsiet, ka krāsu izvēlei telpas labiekārtošanā ir liela nozīme. Kā norāda portāls, tad, piemēram, melbaltais krāsu salikums veļas mazgāšanas telpai liks izskatīties tīrai un svaigai. Labāk izvēlēties divu toņu krāsu salikumu, kas telpai piešķirs harmonisku izskatu.

Telpā paredzi vietu skapim

Protams, šis punkts ir attiecināms tikai uz tām telpām, kurās pietiek vieta šādai mēbelei. Skapis vai kumode būs lielisks palīgs, lai mantās ieviestu kārtību, jo visu varēs parocīgi salikt pa plauktiņiem. Liela izmēra skapī varēsi paslēpt ne tikai veļas gludināmo dēli un drēbju žāvētāju, bet arī gludekli.

Izmanto sienas lietderīgi

Atceries, ka telpā nepieciešams maksimāli izmantot arī sienas – piestiprini pie tām plauktiņus, lai iegūtu telpā vietu, kur novietot dažādas lietas vai arī, piemēram, izgludinātās drēbes.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 6 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик