Gultnis nomainīts, labo segumu Новости

Gultnis nomainīts, labo segumu

Воскресенье, 29 июля, 2018

Turpinās vēsturiskā Oskara Kalpaka tilta remontdarbi. Bojātais gultnis tiltam ir jau nomainīts, bet turpinās citu mehānismu labošana, kā arī tiek labots tilta dēļu segums. 

Remontdarbu laikā, līdz 17.augustam, joprojām ir spēkā satiksmes ierobežojumi - O.Kalpaka tilts ir slēgts, lai nokļūtu Karostā, jābrauc apkārt Tosmares kanālam.

Portāls jau informēja, ka, lai veiktu neatliekamus remontdarbus uz O.Kalpaka tilta, no 25. jūnija līdz 17. augustam to plānots slēgt gājēju un transporta kustībai.  

O.Kalpaka tilta remonts ir nepieciešams, jo, veicot tilta mehāniskās daļas apsekošanu, tika konstatēts, ka, lai nodrošinātu tilta turpmāko darbību, neatliekami ir nepieciešama dienvidu laiduma tilta pagriešanas gultņa nomaiņa un citu ar gultņa nomaiņu saistīto darbu izpilde, kas var tikt veikta tikai slēdzot satiksmi uz tilta.  

Kā iepriekš stāstīja vēstures pētnieks Juris Raķis, tilta ziemeļu daļa ir grauta, spridzināta, divreiz taisīta no jauna, vispirms pēc pirmā pasaules kara, otro reizi – pēc 2006.gada notikumiem, kad tankkuģis “Anna” to sagrāva. Savukārt dienvidu daļa ir praktiski visu laiku ekspluatēta. Ja ziemeļu daļa ir remontēta iepriekšminēto iemeslu dēļ, dienvidu daļa  pēdējo reizi remontēta  ap 1968. gadu, turklāt kā norāda Juris Raķis, toreiz remonts neesot bijis kvalitatīvs – neviena daļa netika kniedēta, nebija labas stiprības materiāli.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 17 дней на портале
Был онлайн 18 апреля в 21:47
Строительный поисковик