New Hanza meklē investorus Новости

New Hanza meklē investorus

Понедельник, 2 июля, 2018

Skanstes jeb New Hanzaprojekta dalībnieki 18. aprīlī bankas Luminorēkā bija pulcējuši nekustamo īpašumu tirgus dalībniekus, plašsaziņas līdzekļu un Rīgas pašvaldības pārstāvjus, pilsētplānotājus un nevalstisko organizāciju dalībniekus uz diskusiju Latvija–Rīga–Skanste 2024, lai apspriestu zaļas un dinamiskas pilsētvides veidošanu, kā arī Rīgas vietu starptautiskajā tirgū.

Reģiona konkurence

Pēc ABLVbankas kraha Skanstes apkaimes attīstībai zudis viens no galvenajiem investoriem, tāpēc cerīgi sāktā projekta grupai jāmeklē jauni sadarbības partneri. Diskusijā tika raksturots New Hanzaprojekta potenciāls starptautiskā darījumu tūrisma un globālo pakalpojumu kontekstā, analizēts jau padarītais un izaugsmes virzieni.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktors Armands Krūze solīja atbalstu ar investīcijām sabiedriskā transporta jomā, jo pērn Skanstē izveidots pusotrs tūkstotis jaunu darbavietu, un tuvākajos gados pašvaldība cer uz vēl 8,5 tūkstošiem. Skanstes tramvaja mērķis ir savienot apkaimi ar Purvciemu, Pļavniekiem, Centrālo staciju lokā pa Pērnavas, Deglava un Avotu ielu, jo jaunais sabiedriskais transports iecerēts kluss un bez vibrācijas.

Neils Balgalis no firmas Grupa 93, viens no Skanstes attīstības grupas dibinātājiem, uzsvēra, ka te redzams jauns pilsētplānošanas līmenis Latvijā, proti, «pilsētas lauki» jeb zaļa un vienlaikus civilizācijas priekšrocībām tuva vide cilvēkiem ar dinamisku dzīvesveidu. Balgalis raksturoja piemērus no līdzīgiem rajoniem citās Eiropas galvaspilsētās, kas pēdējās desmitgadēs piedzīvojušas strauju uzplaukumu, uzsverot, ka Rīga šajā jomā konkurē ar Viļņu un Tallinu, jo tieši tādās vietās labprāt apmetas starptautisko kompāniju biroji un to darbinieki.

Pēc Skanstes attīstības aģentūras datiem, līdz šim apkaimē uzbūvēta ceturtā daļa plānoto objektu, nākotnē iecerēts pilnveidot sabiedriskos centrus un atpūtas teritorijas. Kā uzsvēra aģentūras vadītājs Mārtiņš Vanags, svarīga ir daļas teritorijas revitalizācija un tramvaja līnijas izbūve, lai apkaimē ienāktu vairāk privāto investīciju...

Visu rakstu lasi žurnāla "Būvinženieris" jūnija numurā (Nr.62)*

 

*Žurnālu “Būvinženieris” var abonēt http://buvinzenieriem.lv, Latvijas Pastā, LBS birojā - Kr.Barona ielā 99.

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 лет 10 месяцев 12 дней на портале
Был онлайн 25 августа в 12:04
Строительный поисковик