PADOMI: Ļauj interjeram uzplaukt no jauna Актуальные советы

PADOMI: Ļauj interjeram uzplaukt no jauna

Четверг, 17 мая, 2018

Mājokļa labiekārtošanai izmantot var visdažādākos elementus – mēbeles, tekstilizstrādājumus, dekorācijas, krāsas. Taču neaizmirstiet, ka arī augi, kas bieži vien atrodami palodzes tālākajos stūros, var būt izcili interjera priekšmeti mājokļa atsvaidzināšanai. Telpaugi ne vien ieviesīs vizuālas pārmaiņas jūsu mājoklī un radīs tik ļoti gaidīto pavasara iestāšanās sajūtu, bet arī uzturēs patīkamu mikroklimatu. Mūsdienās augu piedāvājums ir tik daudzveidīgs, ka tos var piemērot itin jebkuram interjera stilam – no skandināvu minimālisma līdz pat greznam Art Deco.

Dzīvžogs istabas vidū

Ja vēlaties dzīvokļa lielāko istabu nodalīt divās vai pat vairākās zonās, izmantojiet telpaugus kā robežu. Izvēlētajā vietā novietojiet atvērta tipa plauktu, kur pamīšus izvietot dažādus telpaugus. Tos izvietojiet tā, lai tie radītu vizuālu aizslietni. Savukārt tukšajos plauktos izvietojiet iedvesmojošas grāmatas, dekoratīvās vāzes vai sveces, kas pieskaņotas augu podiņiem. Šāds dekoratīvais „dzīvžogs” organiski sadalīs telpu, to nepārblīvējot ar liekām mēbelēm vai aizslietņiem.

Paceliet acis augstāk!

Iekarināmie puķu grozi nav domāti vien privātmāju lieveņu dekorēšanai. Tos var arī veiksmīgi iekarināt pie istabas logiem, kā arī jebkurā citā telpas daļā – tikai ņemiet vērā izvēlēto augu vajadzību pēc dienas gaismas. Savukārt ierasto puķu vietā varat iekarināt arī ko neparastāku – piemēram, dažādus sukulentus un kaktusus interesantos podiņos. Tie telpā radīs vēl radošāku un brīvāku noskaņu.

Lieli augi mazās telpās

Ja esat izvēlējies mājokli papildināt ar lielāku palmu vai līdzvērtīga izmēra zaļumiem, tos novietojiet uz grīdas vai neliela paaugstinājuma kādā tukšākā laukumā. Šādi augi, iestādīti gaišos vai interjera krāsām piemērotos podiņos, telpu padarīs plašāku, vienlaikus piešķirot interesanta un pārdomāta iekārtojuma sajūtu. Turklāt veikali piedāvā arvien apjomīgākas lielo telpaugu un pat dekoratīvo koku izvēles iespējas, piemēram, Eiropas olīvkokus vai tropiskos augļu kokus. Arī palmas, dekoratīvie krūmāji un dažādi lielziedu telpaugi piešķirs dzīvīgumu jūsu mājoklim.

Iestādīt radoši

Atcerieties, ka augi nav jāstāda vien dekoratīvajos podiņos. Ne vienā vien mājoklī vai bērnības lauku mājās var atrast daudz dārgumu, ja vien zina, ko meklē. Ja vēlaties mājoklim piešķirt rotaļīgāku atmosfēru, izmēģiniet iespēju augus iestādīt neparastos traukos, piemēram, antīkā tējkannā, koka lādītē vai pat stikla akvārijos. Tikai pārliecinieties, ka izvēlētais podiņš ir augam piemērots. Ir nepieciešama vieta auga saknēm, lai tās varētu elpot, un tajās nedrīkst uzkrāties liekais ūdens, lai tās nebojātos. Savukārt, ja podiņu jau esiet paspējuši iegādāties, to var radoši apstrādāt ar dekoratīvu papīru, avīžu lapām un pat nošu burtnīcām.

Pats galvenais, ko atcerēties, - nav jābūt pieredzējušam dārzniekam, lai savās mājās ieviestu patīkamu un zaļu atmosfēru. Būtiski ir izvēlēties sev piemērotāko telpaugu, kas neprasīs pārlieku daudz pūļu iestādīšanā un kopšanā. Neskaitāmas telpām piemērotas kaktusu un sukulentu sugas ir atrodamas teju katrā veikalā, tādēļ sāciet ar kādu no tiem, pēcāk papildinot kolekciju ar jau lielākiem, zaļākiem un dzīvīgākiem telpaugiem.

Источник: bonava
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 26 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик