Valmiera: Vidzemes slimnīcā Bērnu slimību nodaļas pārbūves darbi pabeigti Новости

Valmiera: Vidzemes slimnīcā Bērnu slimību nodaļas pārbūves darbi pabeigti

Среда, 20 декабря, 2017

Vidzemes slimnīcā noslēgušies Bērnu slimību nodaļas pārbūves darbi un 22. decembrī notiks svinīga nodaļas atklāšana.

Kopš jūlija, kad sākās remonts, nodaļa ir ļoti pārvērtusies – telpas kļuvušas gaišākas, ērtākas un drošākas. Tās ir papildus aprīkotas ar ārstēšanai un aprūpei nepieciešamajām iekārtām un mēbelēm. Palātu iekārtojums paredzēts gan mazu bērnu, gan pusaudžu vecuma pacientu uzņemšanai, kā arī māmiņas vai tēta ērtākai dzīvošanai pie bērna.

Plānojot pārbūvi un konsultējoties ar personālu, tapušas arī drošas telpas medikamentu, aprūpes materiālu novietošanai, gultas veļas un cita ikdienā nepieciešamā inventāra glabāšanai.

Nodaļas virsmāsa Iveta Bērziņa neslēpj prieku par sapratni, ar kādu slimnīcas administrācija un projekta vadība respektējusi darbinieku vēlmes par pārbūvētās nodaļas iekārtošanu un jaunajām mēbelēm: “Tagad patiešām te būs tāda darba vide un apstākļi, kas palīdzēs bērniem ātrāk atgūt veselību”.

Nodaļas virsārste Irēna Krastiņa atzīst, ka ar nepacietību gaidot pārcelšanos uz izremontētajām telpām, un izsaka pārliecību, ka jaunā gada simboliskā sākšana jaunā vidē nodaļas personālam piešķirs papildu spēku un enerģiju rūpēs par mazajiem pacientiem.

“Bērnu slimību nodaļas pārbūve ir pirmais solis Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētā projekta realizācijā. Tā mērķis ir uzlabot slimnīcas infrastruktūru, veicot telpu pārbūvi un iegādājoties jaunas medicīniskās tehnoloģijas. Tuvāko gadu laikā telpu pārbūve notiks secīgi visās nodaļās, kuras vēl līdz šim nebija remontētas, lai mēs sasniegtu rezultātu – droša un moderna ārstēšanās vide pacientiem, droša un ērta darba vide personālam,” stāsta Vidzemes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs. Kopējās Bērnu slimību nodaļas pārbūves izmaksas 455 670,19 EUR.

Pārbūves darbi un iekārtu iegāde tiek veikta projekta Nr.9.3.2.0/17/I/006 “Kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības uzlabošana Vidzemes slimnīcā, attīstot veselības aprūpes infrastruktūru” ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF) 85% apmērā, bet 9% ir valsts budžeta finansējums.

Источник: valmiera.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 25 дней на портале
Был онлайн 1 час назад
Строительный поисковик

Подборка услуг по теме