FOTO: Kad tiks atvērts stadions Daugava un kas bērniem tur ir paredzēts? Новости

FOTO: Kad tiks atvērts stadions Daugava un kas bērniem tur ir paredzēts?

Понедельник, 5 марта, 2018

No 2018. gada jūnija “Daugavas stadions” piedāvās plašu infrastruktūras pieejamību bērnu un jauniešu nometņu organizēšanai.

Kā zināms “Daugavas stadions”” no 2017. gada īsteno vērienīgu teritorijas attīstības un pārbūves projektu “Kultūras un sporta kvartāla izveide Grīziņkalnā” (ID Nr-5.6.1.0/17/I/001), kura ietvaros līdz 2022.gadam tiks izbūvēta vieglatlētikas arēna treniņu un sacensību vajadzībām, dabīgās zāles futbola laukums, vieglatlētikas iesildīšanās laukums treniņu norisei, vieglatlētikas manēža vieglatlētikas treniņiem un sacensībām, multifunkcionālā halle dažādu sporta treniņu un spēļu sacensību norisei, kā arī ledus halle. Tāpat teritorijā ir plānota divu privāto investīciju objektu attīstība, paredzot telpas sportistu viesnīcai, mazumtirdzniecībai, birojiem u.c.

“Daugavas stadions” vīzija ir kļūt par modernāko sporta un kultūras centru Rīgā, attīstot gan profesionālo sportu, gan kļūstot par integrētu atpūtas vietu sabiedrībai un Rīgas iedzīvotājiem. Izbūvēti skaņas sienas pamati 240 m garumā un norit tās uzstādīšanas darbi. Noslēgumam jau tuvojas tablo metāla konstrukciju montāža un janvāra beigās tiks uzstādīti tablo ekrāna paneļi.

Centrālajā tribīnē noris skatītāju krēslu montāžas darbi. Turpinās iekšējo komunikāciju tīklu izbūve, lai drīzumā pilnībā pabeigtu sienu apdari. Uzstādīti kondicionieri, ventilācijas agregāti, turpinās darbi pie vājstrāvas un elektroinstalācijas izbūves. Daugavas stadionā līdz šim nebija lifta, kas ievērojami apgrūtināja cilvēkiem ar īpašām vajadzībām nokļūšanu tribīnes telpās. Līdz ar centrālās tribīnes pārbūvi, lifts būs!

Ārvalstu speciālisti arēnas apgaismes mastu jaunajiem prožektoriem regulēja gaismas staru virzienu, kam jābūt atbilstoši kultūras un starptautisko sporta organizāciju apgaismojuma prasībām. Turpinās teritorijas labiekārtošanas darbus, bruģēšanas un asfaltēšanas darbi gandrīz jau pabeigti.

Darbību atsāks pilnībā rekonstruētā Rietumu tribīne ar dažāda veida funkcionālām telpām:

1.konferenču zāle,
2.sporta zāle,
3.vairākas treniņzāles ar dejošanai un cīņas sportam paredzētiem grīdas segumiem,
4.labiekārtotas VIP ložas,
5.rekreācijas telpa u.c.

“Daugavas stadions” paredz nodrošināt arī sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus un bērnu brīvā laika telpu. Līdz ar Rietumu tribīnes atklāšanu tiks veikta arī teritorijas labiekārtošana, kas ļaus veicināt dažādu ielas sporta sacensību un masu pasākumu organizēšanu. Rekonstrukcijas rezultātā iekštelpas būs pieejamas personām ar kustību traucējumiem, pirmo reizi vēsturē “Daugavas stadions” būs arī lifts!

Nometņu organizētājs var būt valsts un pašvaldības institūcija, juridiska persona, kā arī fiziska persona, kura normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir reģistrēta komercreģistrā kā individuālais komersants vai saimnieciskās darbības veicējs un ir tiesīgs vadīt bērnu un jauniešu nometnes.

Papildus darbosies arī centrālais futbola laukums ar dabīgo zālienu, esošie tenisa korti, volejbola laukums, vieglatlētikas treniņlaukums un mākslīgā seguma futbola laukums.

Kultūras un sporta centrs “Daugavas stadions” aicina bērnu un jauniešu nometņu vadītājus no šī gada 1. marta pieteikties bērnu un jauniešu vasaras dienas nometņu organizēšanai “Daugavas stadions” teritorijā. Starp citu, Kultūras un sporta centrs “Daugavas stadions” aicina bērnu un jauniešu nometņu vadītājus no šī gada 1. marta pieteikties bērnu un jauniešu vasaras dienas nometņu organizēšanai “Daugavas stadions” teritorijā. Plašāku informācija un pieteikumus var iesniegt pa e-pastu laura.puce@daugavasstadions.lv vai tālruni +371 67844800.

Источник: riga
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 25 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик

Подборка услуг по теме